Tupeu maxim! Primăria se laudă cu scăderea prețului gigacaloriei cu 30%, după ce îl majorase cu 40 la sută!

Primăria Arad anunță scăderea cu aproximativ 30 de procente a prețului gigacaloriei. Acesta va fi 280,77 lei, faţă de 391,74 lei, cât este în prezent.

„Totul a fost posibil ca urmare a îndelungilor negocieri ce au avut loc între reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad,  ai CET Hidrocarburi şi ai CET Arad. Astfel s-a ajuns la semnarea unui contract ce prevede achiziţionarea de către CET H a agentului termic produs de CET Arad. Contractul întră în vigoare de la 1 noiembrie 2019”, spun reprezentanții Primăriei Arad.

Numai că aceeași instituție anunța, la finele lunii februarie, că majorează cu peste 40% prețul gigacaloriei. „ Prețul de facturare a energiei termice livrate consumatorior casnici din municipiul Arad s-a majorat la 391,74 lei/Gcal, față de 273,85 lei cât era până în prezent, proiectul de hotărâre fiind aprobat, joi, în Consiliul Local Municipal (CLM)”, anunțau autoritățile în urmă cu câteva luni.

Aceste „artificii” nu au altă explicație decât campania electorală. În februarie se ridica prețul pentru ca azi să le fie servită arădenilor reducerea. În realitate, dacă facem comparație între prețul existent înainte de majorare, adică 273,85 lei pe o gigacalorie și cel ce va fi plătit din această iarnă, adică 280,77 lei pe o gigacalorie, rezultă o creștere cu aproximativ șapte lei.

Adauga comentariu