Transport în comun cu wi-fi şi încărcătoare pentru telefoane, la Constanţa, versus rablele de jumătate de secol de pe şinele Aradului. Călătoria: 1,5 lei, nu 3 lei!

Municipiul Arad e praf la transportul în comun. Ăla cu care se tot laudă autorităţile locale când mai bagă câte un wi-fi nefuncţional pe tramvaie sau când mai amplasează câte un automat de eliberare a biletelor, care se blochează mai des decât se închid uşile de la un supermarket.

Concediul din această vară ne-a purtat şi pe la Constanţa, municipiul Constanţa. Mare ne-a fost mirarea să vedem că o călătorie costă doar 1,5 lei, faţă de 3 lei la noi. Autobuzele cu care se face transportul în comun în oraşul de la malul Mării Negre sunt sclipitoare, faţă de rablele pe care le vedem pe şinele din municipiul Arad. La ei toate par noi, la noi – jumătate dintre tramvaie sunt mai vechi de jumătate de secol!

Atunci stai să te întrebi: de unde atâta diferenţă? Că doar suntem tot în România. Tot nişte oameni conduc administraţiile locale, tot nişte români decid soarta transportului în comun.

Şi mai mare ne-a fost uimirea când am văzut că în mijloacele de transport în comun din Contanţa ai wi-fi gratuit,  aer condiţionat, dar şi posibilitatea de a-ţi încărca, tot gratuit, telefonul, tableta, laptopul. Afişaj electronic, care te anunţă staţiile ce vor urma. În Arad, te întâlneşti cu acel afişat din tramvaie doar pe linia 3 şi nu la toate mijloacele de transport în comun, ci doar la cele câteva bucăţi marca Imperio. Tot în acele câteva tramvaie, arădenii se pot bucura de aer condiţionat. În rest...”topitorie”.

Suntem praf şi pulbere la acest capitol...

La noi se preferă burduşirea unor societăţi subordonate administraţiei locale cu oameni de partid, care încasează, pe motiv că fac parte din AGA sau CA, sume frumuşele de bani. La alţii chiar se fac investiţii.

Adauga comentariu