Trăirile unei tinere din Arad se vor regăsi în volumul "Într-un suflet de femeie"

Al-Badi Beatrice Eliss studenta din anul III de la Asistenţă Socială (Universitatea Aurel Vlaicu Arad) cea care gătește în timpul liber mai are o pasiune. Scrie poezii, iar în curând își va lansa primul ei volum. 

„Mie mi-a plăcut dintotdeauna să gătesc și să scriu poezii. Mi-am dat seama că îmi place să scriu în momentul în care am realizat că nu-mi prea place să vorbesc. Asta a fost prin clasa a V-a. Cu poeziile m-am identificat pe de-a-ntregul, deoarece era forma cea mai simplă dar profundă de a mă exprima și de a comunica. Doi ani mai tarziu colaboram cu revista "Plus-Minus Poezie". Până la facultate, scrisul de poezii dar și eseuri scurte a rămas un hobby. După câteva colaborări cu revista "Orizonturi literare" și "Itaca" ( Dublin) , m-am concentrat spre a scrie volumul de poezii care urmează a fi lansat la sfârșitul lunii octombrie-începutul lunii noiembrie”, spune Al-Badi Beatrice Eliss. 

Volumul se numește "Într-un suflet de femeie" și cuprinde un număr de 52 de poezii, 52 de momente dintre cele mai răsunătoare din viața ei. 
„E un volum chiar de suflet, poeziile sunt scrise într-un stil modern și reflectă momente în care ne regăsim cu toții măcar o dată în viață. Nu e un volum nici siropos dar nici sec ci mai degrabă e un echilibru între sentimentul de dezamăgire și speranță.

Volumul este tipărit de editura Tiparnița iar prefața am avut onoarea de a-mi fi scrisă de domnul profesor univ.dr. Anton Ilica. Volumul conține de altfel și desene ( grafică), pentru ca o imagine și câteva cuvinte fac o impresie deosebită ochilor și minții noastre. Un rol important în lansarea cărții îl are Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, unde studiez Asistență Socială, ultimul an. Împreună cu doamna conferențiar univ. dr. Alina Costin și cu acordul doamnei decan a Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, Alina Roman, lansarea volumului meu de poezii este posibilă, îndeplinindu-mi astfel o dorință cu rădăcini vechi”, mai mărturisește studenta. 

Beatrice mai afirmă că volumul va fi pentru cititori o pauză de la rutina zilnică pentru a reflecta puțin asupra condiției umane: „desigur, chiar dacă sunt scrise de o femeie, poeziile din volum sunt la fel de potrivite și pentru bărbați. E un volum despre noi toți, cu mici bucăți de suflet expuse”. 
Cartea va fi promovată și pe pagina de Facebook Într-un suflet de femeie. 

Într-o seară, într-un parc
de Beatrice-Eliss

"-Știi tu oare, copiliță, 
Cum este să fii iubită? "
M-a-ntrebat o bunicuță
Într-o seară, într-un parc.
I-am răspuns, vădit uimită
"-Ceva am experimentat:
Într-o zi, pe-un drum de țară,
La o margine de lume,
Întâlni, bunică dragă,
Un om ce plimba un câine.
-Tinerel, zice bunica?
-Nu știu, nu l-am descifrat...
M-am uitat în schimb la câine-
Si el s-a uitat la mine!
Pribegit părea, săracul...
Dar în ochii lui mușteau
Valurile de iubire 
Ce pe oameni îi cinsteau!
Ochi pătrunzători și calzi,
Mustind a loialitate
Și a suflet ce iubește
Pentru o eternitate.

-Așa am simțit și eu-
Zise bunicuța-ncet-
Când omul ce l-am iubit
A plecat când mi-a fost greu
Și-am rămas c-un dor în suflet
Dar c-un câine lângă mine
Care mereu m-a iubit
Când mi-a fost și greu, și bine.
Câinii, maică, ne iubesc
Și de-i bați, de-i scoți afară
Se întorc mereu la tine
Loiali, ca odinioară!"

Astfel zise-o bunicuță,
Într-o seară, într-un parc...

 

Adauga comentariu