Tragedie la Chiuza, Bistrița-Năsăud: un copil de 5 ani din Arad a murit într-un accident rutier produs pe fondul consumului de alcool (FOTO-VIDEO)

Un grav accident de mașină a avut loc în această după-amiază în comuna Chiuza, acolo unde, un autoturism s-a răsturnat. Înăuntru se aflau cinci persoane, din care doi copii. Din nefericire, un băiețel de 5 ani a murit. El nu a mai răspuns protocolului de resuscitare. Ceilalți patru pasageri sunt constienti și cooperanti, trei prezintă marci traumatice (inclusiv celălalt copil, în vârstă de 5 ani, fratele geamăn al copilului decedat). Vor fi transportati la spital pentru investigații medicale și îngrijiri de specialitate, după cum urmeaza: un adult la UPU SMURD Bistrița de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, respectiv copilul și ceilalți doi adulți la CPU Beclean cu două echipaje de prim ajutor SMURD si un echipaj SAJ BN.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, accidentul s-a produs pe fondul consumului de aclool, șoferul, un bărbat de 30 de ani din Arad, tatăl copilului decedat, fiind băut:

„În această după-masă, pe drumul național 17D, în localitatea Chiuza, a avut loc un grav accident rutier, în urmă căruia, din păcate, un copilaș de numai 5 ani a decedat.

Acesta se afla într-un autoturism, condus pe direcția Beclean-Salva, de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Arad. Conform primelor date, se pare că acesta, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul direcției de deplasare și, într-o curbă, a ieșit în afara părții carosabile, unde s-a răsturnat.

În urma accidentului, din nefericire, un copil a decedat, șoferul și alți 3 pasageri au fost răniți.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1.43mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii din Beclean au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru ucidere din culpă și conducere cu alcoolemie”.

UPDATE:

Bărbatul vinovat de producerea accidentului este originar din localitatea Mocod, județul Bistrița-Năsăud, dar avea domiciliul în județul Arad. Acesta se deplasase către părinți în momentul producerii accidentului deci foarte aproape de destinație, la apriximativ 10 kilometri. Bărbatul se întorsese de curând din Norvegia și a achiziționat mașina cu care a avut accidentul.

 

foto-video: stiridinbeclean/mihaela.hiticas

Adauga comentariu