Toţi porcii dintr-o localitate arădeană vor fi sacrificaţi, din cauza pestei porcine africane!

Toţi porcii din localitatea arădeană Cintei, aparţinătoare de comuna Zărand, vor fi sacrificaţi! Decizia a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCO), desfăşurată la Prefectura Arad.

 “În vederea izolării virusului pestei porcine africane și împiedicării răspândirii acestuia spre alte localități ori spre mari ferme de suine aflate în apropiere, în ședința de astăzi a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor s-a luat decizia sacrificării tuturor porcilor din satul Cintei, comuna Zărand. Decizia a fost luată în contextul existenței a trei focare confirmate și a două suspiciuni în localitatea respectivă. Proprietarii animalelor sacrificate vor fi despăgubiți de Guvernul României”, spun reprezentanţii Prefecturii Arad.

Conform legislației specifice, pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului de pestă porcină africană se instituie zone de protecție. Având în vedere natura devastatoare a virusului PPA și răspândirea sa pe căi diverse, sacrificarea tuturor porcilor din Cintei este o măsură necesară, în opinia CLCB.

În paralel continuă vânătoarea porcilor mistreți din zonele unde a fost identificată prezența virusului pestei porcine africane.

Adauga comentariu