TOLERANȚĂ ROMÂNEASCĂ DE MANUAL

Hai s-o zicem pe aia dreaptă: tot mapamondul știe cât de tolerant e poporul român. Nu mai e nevoie de știri, de confirmări, de nimic: o să rămânem pentru totdeauna în istoria omenirii drept cel mai tolerant popor care a existat vreodată.

Păi la noi e raiul minorităților etnice, sexuale și ce minorități mai vreți voi. Se iubește românul cu ungurul de nu mai știu pe unde să-și manifeste dragostea. Acceptă românii homosexuali și lesbienele într-un hal fără de hal, mai ceva ca olandezii, frații noștri de toleranță. Păi românul și-ar da și cămașa de pe el pentru un homosexual. Ar primi o lesbiană în casă și ar avea grijă de ea, până și-ar găsi biata femeie unde să locuiască. Monumente de toleranță, vă zic.

Marșul cu români heterosexuali, care militează pentru drepturile minorităților sexuale și care strânge an de an milioane de oameni, e celebru în toată lumea. Știrea cu românul care a lăsat o familie de romi să stea la el în casă, iar el s-a retras în bucătăria de vară, a făcut înconjurul planetei. Când alte țări vor să învețe despre toleranță, vin la simpozioane în România.

Dar toată toleranța asta are și o limită.

Și limita se atinge cu alcool și o propunere indecentă. Să zicem că doi vecini stau la un pahar. Beau ei ce beau și, la un moment dat, unul dintre ei se uită la celălalt și îl trece un gând necurat:

„Bă, suntem vecini de atâta vreme, ne înțelegem bine, ui' ce fain merg poveștile la băutură, n-ai vrea să...?”

„Să ce, bă?”

„Eh, las' că știi tu...”

„Nu, serios, ce?”

„N-ai vrea să ducem relația noastră la nivelul următor?”

„Și care-i ăla?”

„Te prinzi tu...”

Și îi pune, discret, mâna pe picior. Moment în care se întâmplă asta:

„Pe fondul unui conflict spontan, apărut ca urmare a consumului de alcool şi generat de propunerea victimei M.I. de a întreţine relaţii sexuale, autorul a agresat-o fizic.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

 

Acuma, dacă ești bărbat heterosexual și te trezești cu o propunere indecentă din partea altui bărbat, ai două opțiuni: fie îl refuzi politicos, fie te comporți ca un român extrem de tolerant. Cam cum s-a comportat băiatul ăsta.

„Aplicându-i multiple lovituri cu pumnii, picioarele, cu corpuri contondente, respectiv un fier beton, o coadă de mătură şi un ciomag.”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Vecin, vecin, dar mâna pe picior e o mână pe picior. O fi românul tolerant, dar nu te da la el, că te bate cu tot ce-i pică în mână, inclusiv cu un fier beton. Și dacă aveați impresia că totul s-a terminat aici, subestimați cât de lezat a fost acest om.

„După care a târât-o pe victimă, care era în stare de inconştienţă, în afara curţii, a dezbrăcat-o de pantaloni, lăsând-o complet dezbrăcată şi a abandonat-o într-un şanţ, în apropierea casei, la scurt timp survenind decesul.”

Trăim în cea mai tolerantă țară de pe planetă, da' nu vă dați la prietenii voștri nici măcar în glumă, că nu știți cum reacționează.

Adauga comentariu