Terenul din Subcetate a fost lăsat de izbeliște de Primăria Arad, deși Gheorghe Falcă și-a asumat refacerea. Interese financiare majore, în jurul terenului C.S.Ș. Gloria!

Baza sportivă din cartierul arădean Subcetate este lăsată de izbeliște de către primăria condusă de Gheorghe Falcă. Deși își asumase refacerea gazonului, Primăria Arad a „uitat” de obligațiile ce îi revin. Gurile rele vorbesc despre o afacere babană pe care edilul-șef o vânează de ceva vreme.

La începutul anului 2016, în municipiul Arad, avea să se desfășoare o importantă competiție de atletism: Cupa Europeană pentru Aruncări de Iarnă.

Având nevoie de baza sportivă din cartierul Subcetate pentru antrenamentele atleților, Primăria Arad a încheiat un protocol cu Clubul Sportiv Școlar Gloria. Conform acestuia, administrația Falcă se angaja să facă anumite lucrări la bază, astfel încât să corespundă normelor impuse de federația internațională de specialitate. Tot prin acel protocol, Primăria Arad se obliga să aducă terenul și imobilul (partea de vestiare) la starea inițială și apoi să le predea C.S.Ș. Gloria.

După ce s-au făcut anumite decopertări și alte lucrări specifice, Primăria Arad și-a bătut joc de readucerea la starea inițială, adică de reparațiile necesare. În locurile decopertate au aruncat pietriș și apoi au pus bucăți de gazon. Numai că după câteva ploi, lucrarea frăcută în batjocură a cedat, iar denivelările au apărut pe teren.

Părinții copiilor care se antrenează aici acuză starea deplorabilă a terenului și afirmă că cei mici se accidentează. Unul dintre copii a avut nevoie de o intervenție la un spital din Turcia, în urma unei accidentări datorată stării terenului din Subcetate.

Din ce motive Gheorghe Falcă refuză să își ducă la îndeplinire obligațiile asumate, e greu de spus, însă unele voci din oraș vorbesc despre anumite interese legate de acest teren. Acestea ar fi legate de ridicarea unor supermarket-uri Kaufland și Lidl în zonă, dar și de un proiect imobiliar. Poate tocmai acesta este motivul bătăii de joc la adresa bazei sportive.

În 2016, Primăria Arad a dorit să ia terenul

Și pentru ca zvonurile privind anumite interese financiare să fie și mai puternice, vă reamintim că administrația Falcă a dorit să pună mâna pe acerst teren, încă de acum aproape trei ani.

La acea vreme, Consiliul Local Municipal Arad, for controlat de primarul Falcă, a dat o hotărâre prin care C.S.Ș. Gloria nu mai are în concesiune terenul din Subcetate. Acesta fusese concesionat în 1993, însă cineva avea alte interese.

Hotărârea respectivă a fost atacată în instanță, iar judecătorii au decis definitiv în favoarea clubului sportiv.

Acum, părinții au apelat la Inspectoratul Școlar Județean Arad, de unde speră să obțină sprijin pentru refacearea gazonului. Șefa instituției, Anca Stoenescu, spune că va face demersuri pentru ca Ministerul Educației să sprijine clubul.

„Dacă i-aș cere primarului să investească în această bază ne va spune că ea aparține Ministerului Educației. Primăria nu a respectat protocolul, iar noi ne vedem puși în situația de a cere bani de la Ministerul Educației după care clubul să dea în judecată Primăria pentru a recupera banii”, a declarat Anca Stoenescu, inspector general al IȘJ Arad.

Falcă se poza cu Burleanu și afirma că sprijină fotbalul juvenil

În cursul verii anului 2016, primarul Gheorghe Falcă, prședintele CJA Iustin Cionca și vicele Sergiu Bîlcea participau la o întâlnire cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. La acea întâlnire, Falcă se bătea cu pumnii în piept că el sprijină fotbalul juvenil și servea presei texte despre importanța acestei ramuri a sportului cu balonul rotund.

Realitatea îl contrazice, iar implicarea în sprijinirea sportului este una de fațadă. Dacă ne raportăm strict la fotbal, unde Falcă e campion la demolat stadioane și ridicat supermarket-uri sau mall-uri, situație e și mai penibilă pentru actualul primar al municipiului.

Adauga comentariu