Telefoanele publice nu mai sunt folosite, iar cabinele care le adăpostesc au ajuns ţinte pentru vandalii din Arad

În urmă cu zeci de ani, telefoanele publice erau des folosite. Acum, odată cu evoluţia tehnologiei şi apariţia telefoanelor mobile sau a altor mijloace de comunicare, telefoanele publice au devenit inutile.

Cu toate că nu mai sunt utilizate de arădeni, telefoanele publice au rămas agăţate de clădirile din oraş sau adăpostite de cabinele telefonice.

Oamenii nici nu le bagă în seamă, câte un trecător se mai uită ciudat sau cu nostalgie la ele. Stau nefolosite de ani buni, pline de mizerie, însă fac parte din peisaj.

Cabinele telefonice sunt vandalizate. Au geamuri sparte, uşi rupte, iar telefoanele din interior au tot atât de mult jeg, precum cele fixate pe clădiri.

Pe vremuri la „publice” era coadă, în special la cele amplasate în zona gării sau din centru. Vedeai două-trei persoane aşteptând liniştite să le vină rândul pentru a putea suna vreau cunoscut sau membru al familiei.

La începout funcţionau cu monede, iar mai apoi cu cartele. Acum acele „publice” mai există doar în amintirea unora.

Primăria Arad nu le ţine evidenţa

Deşi cabinele telefonice se află pe spaţiul public, administraţia locală nu le ţine socoteala. Întrebaţi să ne lămurească asupora numărului cabinelor amplasate pe străzile Aradului, autorităţile spun că acestea sunt în administrarea şi proprietatea Telekom.

„Primăria Municipiului Arad nu detine o evidenţă clară a numărului de  cabine telefonice amplasate pe domeniul public. In situatia in care este identificata o cabina telefonica dezafectata, se dispune demolarea ei.  Întrucât cabinele telefonice de pe raza municipiului Arad se află în  proprietatea şi administrarea Romtelecom SA (n.r. Telekom), cei mai în măsură să răspundă acestei întrebări sunt reprezentanţii societăţii”, spune Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu