Taxa pe câine îi „omoară” pe proprietarii animalelor dintr-un bloc arădean. Plătesc de patru ori mai mult decât pentru cheltuieli

Proprietarii animalelor de companie dintr-un bloc arădean au rămas șocați după ce au fost anunțați că trebuie să achite suma de 300 de lei lunar pentru fiecare patruped pe care îl dețin.

Din cei 100 de propietari ai blocului B 2-1, situat pe strada Patria din municipiul Arad, doar trei dețin câte un câine.

Comitetul executiv al asociației de proprietari a recurs la această măsură după ce în holul blocului mirosurile au devenit insuportabile. „În acest bloc sunt trei persoane care au câini. Unul dintre proprietari stă la etajul patru și nu prea scoate câinele afară. Așa că își face nevoile în casă sau pe hol, iar mirosurile sunt insuportabile. Pentru a evita asemenea lucruri s-a luat decizia de a cere acești bani”, povestește unul dintre locatarii blocului de pe strada Patria.

Dorina Lupșe, președintele Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad, spune că deținătorii animalelor de companie trebuie să conștientizeze că au anumite obligații. Acesta afirmă că sumele de bani solicitate de asociația de proprietari sunt percepute în mod legal.  

„Nu este vorba despre nicio taxă. E o sumă de bani care intră într-un fond pentru întreținerea curățeniei pe părțile comune în plus de cea plătită pentru serviciile de curățenie. Nu este normal să vezi rahatul sau urina de câine în lift sau pe casa scărilor. Este normal ca atunci când locuiești într-un bloc și ai un animal de companie să te îngrijești de el, să îți asumi acest lucru și să nu deranjezi vecinii. Mă refer aici la lătratul câinelui sau la mirosuri. Oamenii trebuie responsabilizați și dacă nu îi atingi la buzunar nu înțeleg. Comitetul executiv al asociației a luat acestă decizie în mod legal”, spune Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

Această taxă de 300 de lei este una usturătoare, în condițiile în care cheltuielile la bloc pentru un apartament, exceptând perioada rece, cu o persoană sunt de 70-80 de lei, adică de vreo patru ori mai puțin.

Comentarii

balint stefan

04.09.2018 15:19

Detinerea de patrupede canine este optionala.Detinerea de partupede canine in blocuri de locuinte este criminala.Daca tot il ingrijesc atunci sa ii asigur conditii, deci sa curat spatiul prin care trece zilnic.Si eu stau la bloc.Intentionez sa imi achizitionez un patruped din rasa cabalina.Sau macar un ponei.Oare am voie???

Adauga comentariu