Tânăra din Nădlac adeptă ISIS a fost condamnată la închisoare

Tânăra din Nădlac  (33 de ani ) acuzată de propagandă teroristă în urmă cu un an şi ceva a fost condamnată la închisoare. Aceasta a primit un an şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Procurorii DIICOT au reţinut-o după ce au primit informaţii că femeia a început să colaboreze cu străini, membri ai unor organizaţii teroriste.

Ancheta în cazul ei a fost finalizată în doar câteva săptămâni, iar apoi femeia a fost trimisă în judecată. Sentinţa a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar tânăra avea termen de zece zile să conteste decizia. Nu a făcut acest lucru, aşa că sentinţă a intrat în vigoare.

Anchetatorii au început să urmărească activitatea femeii încă din 2019, atunci când ea a postat pe reţelele de socializare mesaje de susţinere pentru luptătorii Statului Islamic. Le-a transmis că îi sprijină cu orice poate, dacă vor veni în România. Tânăra din Nădlac, adeptă a Statului Islamic, a fost ridicată de DIICOT Timişoara anul trecut la mijlocul lunii mai, în urma unor percheziţii.

Adauga comentariu