Sute de maşini abandonate, găsite pe străzile Aradului

De la jumătatea lunii decembrie și până in prezent, polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice, au identificat un număr de 257 de autovehicule fără stăpân/abandonate pe domeniul public ori privat al statului  sau unității administrativ teritoriale. Activitatea de verificare a autoturismelor de acest fel s-a finalizat, majoritatea putând  fi vizualizate pe harta https://app.primariaarad.ro:5743/pla , a cărei completare cu autoturismele recent identificate se va finaliza până la jumătatea lunii în curs.   Acțiunile de amploare ale oamenilor legii desfășurate în toate cartierele municipiului au scos la iveală faptul că sunt  196 de autovehicule abandonate din care 170 înmatriculate în Arad, 16  în străinătate, 10  în Timișoara, 3 în București  și câte un autoturism înmatriculat în județele  Mehedinți, Gorj,  Suceava, Bihor,   Alba. 61 de autovehicule sunt fără stăpân. Cele mai multe autovehicule abandonate/fără stăpân au fost găsite în cartierele Grădiște, Aurel Vlaicu și Micălaca.

În ceea ce privește autovehiculele plasate în afara domeniului public, în curțile interioare ale condominiilor, Primăria Municipiului Arad nu  are dreptul legal de a le ridica, însă poate sprijini asociațiile de proprietari în sensul că odată sesizată  existența unor astfel de cazuri poate să utilizeze mijloacele proprii pentru notificarea proprietarilor în vederea mutării mașinilor.  Ulterior, se va comunica notificarea către asociațiile ce au întocmit sesizarea, fapt ce permite acestora evaluarea intervalului de timp dincolo de care optează pentru sesizarea instanțelor judecătorești.

DGPL Arad va solicita emiterea de către primar a unor dispoziții de ridicare și ulterior de trecere în  patrimoniul UAT Arad, în situațiile în care persoanele fizice/juridice care au semnalat existența unor astfel de cazuri  prezintă declarații notariale prin care confirmă că vehiculele respective sunt abandonate pe domeniul public de mai bine de un an.

Un astfel de demers vine în întâmpinarea numeroaselor sesizări prin care cetățenii semnalează existența vehiculelor abandonate, însă DGPL Arad nu poate proba această realitate decât pentru intervale de timp mai scurte, respectiv de la emiterea notificării de către propriii agenți constatatori din teren.

Adauga comentariu