STRICTSECRET.RO: Petrolul și gazele României, date pe gratis străinilor. Lista cu toate concesiunile de prospecțiune și exploatare. De ce suntem proștii Europei

Toate firmele străine care ne dețin bogățiile naturale sunt pe pierderi enorme în România.

„Cine conduce Petrom controlează economia românească, iar cine stăpânește economia poate controla și politica”, spunea în 2004 premierul Adrian Năstase cu ocazia semnării contractului de privatizare a SNP Petrom cu grupul austriac OMV, într-un cadru festiv, la Palatul Victoria.

De aceea, când îi mai vedeți pe Năstase sau pe Dan Ioan Popescu pe la televizor că dau sfaturi despre țară sau despre criza prețurilor la energie și gaze, schimbați canalul. Sunt cei care au amanetat definitiv dezvoltarea economică a României, oameni care nu ar mai trebui să iasă din casă de rușine.

De atunci și până azi, grupul austriac OMV a făcut în România peste 9 miliarde de euro profit net din cele 3 firme deținute pe teritoriul țării noastre: OMV Petrom SA, OMV Petrom Gas și OMV Petrom Marketing.

O să spuneți că așa au fost vremurile, că eram proști și săraci, că eram șantajați de Europa ca să ne câștigăm accesul în UE. Sunt certe doar unele argumente. Că eram proști, noi, poporul. Ei, politicienii, erau șmecheri.

Citește continuarea pe strictsecret.ro.

Adauga comentariu