Ştefan şi-a transformat curiozitatea în meserie. Repară frigidere de peste 40 de ani!

Se spune că meseria e brăţară de aur. Pentru mulţi dintre români putem afirma că aşa este. Printre ei se numără şi arădeanul Ştefan Toth, în vârstă de 64 de ani. De o viaţă, acesta repară frigidere. Totul a început dintr-o curiozitate care s-a transformat în profesie.

„Fac această meserie din anul 1978, totul din curiozitate. De mic copil cercetam frigiderul din casă. Mi s-a părut interesant că el absorbând căldura cedează în exterior. Nu am înţeles de ce este fierbinte în exterior şi rece în interior. De acolo a pornit totul, de la frigiderul meu (Fram). L-am cercetat şi chiar m-am şi ars, de la rezistenţă, când se încălzea extraordinar de mult în exterior. A fost curiozitate şi aşa încet am prins drag de meserie”, mărturiseşte Ştefan Toth.

Acesta a şi urmat o şcoală în domeniu şi anume cea profesională de la Cluj (şcoala alimentară –agregate frigorifice) după care s-a înscris la liceu, la seral.

„Cu timpul am ajuns de la frigidere simple la aparatele casnice performante care se comandă pe internet sau prin telefon. Tehnologia a evoluat. Am avut norocul că am lucrat cu angrosişti, acolo am învăţat multe. Am reparat 3.000 de bucăţi într-un singur loc. În cei peste 40 de ani de carieră peste 100 de mii de aparate au trecut prin mâna mea. De la Frigero, la generaţia de azi. Trecerea a fost grea, dar m-au ajutat angrosiştii, deoarece mi-au permis să fac experienţă pe aparatele noi, moderne aduse din occident. La început nici nu ştiam ce conţin. Ei trebuiau să vândă şi am făcut această colaborare. Acolo s-a deschis poarta cea mare”, mai adaugă Ştefan.

Acum, arădeanul merge să repare frigidere acolo unde este chemat. Sunt zile când sună cinci, şase clienţi.

Acesta are şi o pagină pe site-ul de socializare Facebook Reparatii Frigidere Arad "Ana-Frig", dar poate fi solicitat şi la numărul de telefon: 0745.967.198

 

 

Adauga comentariu