Spitalul de campanie de la Târgu-Mureş, şapte clase peste cel făcut la Expo Arad!

În jurmă cu câteva săptămâni, Consiliul Judeeţan Arad spijinit de diferite societăţi comerciale ridica la pavilioanele Expo din Arad un spital de campanie. După ce primele imagini au fost făcute publice au apărut destule critici: de la tipul paturilor folosite, până la lipsa de intimitate a celor care ajung aici.

Un spital similar, însă cu alte dotări, a fost ridicat şi în Târgu-Mureş, la sume aproximativ egale.

La Târgu-Mureş, toate paturile sunt de tip terapie intensivă, monitorizate și fiecare încăpere delimitată dispune de acces la oxigen de la unitatea centrală. Imaginile vorbesc de la sine despre modul în care au acţionat autorităţile din cele două judeţe. Consiliul Judeeţan Arad, respectiv Consiliul Judeţean Mureş.

Deşi la noi, reprezentanţi ai autorităţilor locale nu mai conteneau să se laude cu realizarea de la Expo, ceea ce s-a făcut în judeţul Mureş arată că se poate mult mai bine, folosind cam aceeaşi sumă de ban. Pentru spitalul suport din Arad, Consiliul Judeţean Arad a alocat 930.000 de lei, iar pentru cel din Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş a alocat 1.031.000 de lei.

Adauga comentariu