Spitalul de campanie de la Expo se va deschide azi! Mai multe elicoptere au adus pacienţi cu Covid 19 din diferite zone din ţară

Surse din cadrul Spitalului Judeţean Arad au declarat pentru Ziar de Arad că spitalul de campanie de la Expo se va deschide în următoarele ore! Nu mai puţin de şase elicoptere au ajuns deja la Arad cu pacienţi infectaţi cu coronavirus, din diferite zone din ţară.

Spitalul a fost predat în cursul lunii aprilie.

UPDATE: Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad spun că la ora actuală există anumite discuţii, şedinţe în care ar urma să se ia o decizie. Deocamdată se ia în discuţie doar varianta aducerii la Expo a persoanelor asimptomatice şi spitalul ar urma să fie doar pe timp de zi, pentru a evita formarea de cozi în spitalele din Arad.  

UPDATE De astăzi, investigațiile medicale specifice – în regim de spitalizare de zi, pentru arădenii diagnosticati cu virusul SARS CoV-2, asimptomatici, se vor efectua și la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional! Până acum, investigațiile medicale, pentru pacienții care nu necesitau spitalizare continuă, se realizau doar în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth însă, din cauza numărului tot mai mare de persoane diagnosticate cu SARS CoV-2, multe dintre ele asimptomatice, s-a decis ca evaluarea medicală să se realizeze și la spitalul de campanie pentru a reduce timpii de așteptare pentru pacienți și pentru a evita aglomerația. ”Am decis, la nivelul Comandamentului de Criză al SCJU Arad, să deschidem și Spitalul de Campanie amenajat la Expo Arad Internațional, strict pentru evaluarea pacienților diagnosticați cu COVID-19. Vorbim despre arădenii pozitivi, cu forme ușoare de boală, care au nevoie de evaluare medicală. Aceștia vor veni la spital cu ambulanța și li se vor efectua analize medicale specifice, apoi vor ajunge la radiologie. Dacă, dintre pacienții evaluați aici vor fi unii care să necesite internare atunci vor fi direcționați către secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sau la Spitalul Orășenesc Ineu. Am luat această hotărâre pentru a evita aglomerația la spitalul din strada Stephan Ludwig Roth”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Adauga comentariu