Spitalul de campanie de la Expo este predat azi medicilor!

Expo Arad s-a transformat în spital de campanie pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Amenajarea s-a făcut cu ajutorul pompierilor și militarilor din Arad, iar Consiliul Județean Arad a alocat peste un milion de euro pentru dotarea spitalului de campanie.

Acolo vor fi trataţi pacienţii cu forme uşoare şi medii ale COVID-19, dacă se epuizează locurile disponibile în centrele medicale folosite în prezent. Spitalul de campanie va fi predat, astăzi, către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, care se va ocupa de asigurarea aparaturii și a cadrelor medicale.

 „Într-o primă fază vom avea 240 de paturi, în două pavilioane ale Expo. În aceste spaţii a fost montat linoleum pe o suprafaţă de 3650 metri pătrați. Între cele două pavilioane este o zonă de supraveghere, un depozit de medicamente şi un tunel de decontaminare. La intrarea în pavilioane au fost instalate 10 containere pentru vestiare, 8 containere pentru duşuri, 4 containere pentru toalete (cu 5 wc-uri fiecare) şiinstalaţiile necesare. Toate acestea asigură culoare de intrare şiieşire, spaţii necesare pentru personalul medical ce va lucra în spitalul de campanie şi care trebuie să beneficieze de condiţii optime, siguranţăşiprotecţie. Partea de construcție a costat aproximativ 200.000 de euro. Coordonarea acestui proiect este o responsabilitate pentru mine, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au pus umărul pentru această reuşită a Aradului. Sunt bucuros că societatea civilă a reacţionatşi a venit alături de autorităţi, pentru că în astfel de momente se vede solidaritatea arădenilor. Spitalul este un proiect al comunităţii, pentru viaţă, pentru sănătate. Arată că avem puterea şi energia să depăşim orice provocare, împreună, prin muncă şi implicare. Le mulţumesc celor care au proiectat spitalul de campanie, muncitorilor care au început să lucreze joi şi au terminat într-o săptămână, am fost alături de ei zilnic şiştiu că au muncit ca şi pentru ei, pentru familiile lor. Doresc succes echipei medicale conduse de Cătălin Hreniuc și Gheorghe Domșa, vom fi alături de ei și le vom acorda suportul de care au nevoie. Astăzi Aradul a fost dat exemplu de domnul Raed Arafat pentru acest proiect, suntem prima administrație locală care a amenajat un spital de campanie”, a declarat Sergiu Bîlcea, coordonatorul proiectului.

 

 

Adauga comentariu