Speranțe pentru Ștrandul Neptun: „Trebuie să redevină ceea ce a fost acum 20 de ani. Vom schimba programul teraselor””

Arădenii își doresc de ani de zile ca autoritățile să facă ceva pentru a reda ștrandului Neptun strălucirea de odinioară, mai precis pentru a reînvia zona comercială, care în ultimii ani lasă de dorit. Doar  câțiva agenți economici au mai luptat pentru a ține o afacere pe picioare.

Au sperat an de an, însă în fiecare vară doar zona bazinelor ce se mai dezvolta. Acum, însă viceprimarul Ilie Cheșa (PSD) a făcut o vizită pe ștrand și a vorbit cu agenții economici cărora le-a promis sprijinul lui. Acesta a spus că vrea să reînvie locul magic al copilăriei lui.

„De câte ori ajung «pe ștrand», îmi aduc aminte cu plăcere de zilele de vară din copilărie. Îmi aduc aminte de cartofii prăjiți, cu sare, de sticlele cu suc scoase dintre calupurile de gheață, de orele întregi pe care le petreceam în bazinul mare sau cel mijlociu, de concursurile de sărituri, iar mai apoi, pe la sfârșitul anilor 90, începutul anilor 2000, de discotecile, concertele, petrecerile care adunau zeci de mii de arădeni, timișoreni, orădeni, în fiecare weekend.

Ștrandul Neptun trebuie să redevină ceea ce a fost acum 20 de ani, un punct de atracție pentru arădeni și pentru cei din județele învecinate, un brand al Aradului, iar din poziția de viceprimar voi face tot ce depinde de mine pentru a reînvia acest loc magic al copilăriei noastre”, a declarat Ilie Cheșa.

Acesta mai adaugă că primul lucru care trebuie făcut este schimbarea programului de funcționare: „Le-am spus acest lucru și comercianților din incinta ștrandului care m-au invitat marți la o întâlnire și cărora le-am promis sprijinul meu. Un prim pas este modificarea Regulamentului de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad, pentru ca terasele din ștrand să poată funcționa normal și după ora 22, în timpul săptămânii, și după ora 23 în weekend, bineînțeles, fără a afecta liniștea arădenilor care locuiesc în proximitate, în special pe malul Mureșului”.

Adauga comentariu