Solişti din toate colţurile ţării vor urca pe scenă la Arad. Ziua Naţională a României vine cu două concerte

Arădenii vor putea petrece de Ziua Naţională a României în stradă. Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad vor organiza două concerte, unul de muzică populară și unul de muzică ușoară.

Concertul de muzică populară va avea loc în 30 noiembrie, pe scena din fața Palatului Administrativ. 
Organizatorii au gândit un spectacol muzical cu invitați din mai multe zone istorice ale țării. Astfel, din Ardeal, vor urca pe scenă Veta Biriș, Marius Ciprian Pop și Dinu Iancu Sălăjanu. 

Nordul țării va fi reprezentat de Vlăduța Lupău, iar din Oltenia va cânta Niculina Stoican. Din Moldova, va sosi, la Arad, pentru un recital de muzică tradițională Daniela Condurache. 

Aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Națională „Jidvei“ din Alba Iulia. Pe scenă vor mai urca și soliști și ansambluri folclorice din județul Arad. În 1 Decembrie, este programat concertul de muzică ușoară cu Ștefan Bănică Junior și Cargo.

De asemenea, în 2 decembrie, este invitat, la Arad, Mircea Rusu care va prezenta un recital în Parcul Eminescu, la Târgul de Iarnă. 

“Organizăm, în această perioadă, un complex de activități dedicate Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri. Timp de trei zile, arădenii vor sărbători în mod tradițional. Seria de acțiuni va începe printr-o paradă a portului popular, continuând apoi cu dezvelirea grupului statuar dedicat Centenarului, amplasat în fața fostului cinematograf Dacia. Ulterior, pe platoul din fața Palatului Administrativ, toți cei peste 1000 de participanți la parada portului popular, se vor prinde într-o horă simbolică ”, a declarat Daniela Pădurean -Andreica, director executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad. 

PROGRAM

30 noiembrie
Orele 14.00 – 17.00 – Parada portului popular– Traseu: ConsiliulJudețean Arad – Cinematograful Dacia – Platoul din fața Palatului Administrativ
Hora Unirii pe Platoul Palatulu iAdministrativ
ora 17.00 – Concert muzică populară – Platoul din fața Palatului Administrativ
Flavia Grozav, Ștefan Muntenaș, Monica Groza, Daniela Dudaș, Liviu Păcurar,
Maria Rașca, Iustina Span, Acompaniază orchestra „Doina Mureșului”

VetaBiriș
Vladuța Lupău
Niculina Stoican
Daniela Condurache
Marius Ciprian Pop
DinuIancuSălăjanu
Acompaniază Orchestra Națională „Jidvei”
Prezintă: Felicia Stoian

1 Decembrie – Concert de muzică ușoară –Platoul din fața Palatului Administrativ
ora 18.30 – 19.00 –  Arthur in Neverland
ora19.00– 19.30–  Blackjack
ora 19.30 – 20.00 – Trupa Barbarossa
ora 20.00 – 21.00 – Cargo
ora 21.00 – 22.00 – ȘtefanBănică Jr.
ora 22.00 – Foc de artificii
2 decembrie – Parcul Mihai Eminescu 
ora 18.00 – Mircea Rusu Band

 

Adauga comentariu