Solista Daniela Han nu a putut sta prea mult departe de muzică. Acum cântă alături de Orchestra Rapsodia

Cântă de peste 25 de ani și este cunoscută în toată țara. Alături de Orchestra Raspodia oferă seri pline de dans și voie bună.  Daniela Han, are 48 de ani, și are pasiunea pentru muzică încă de la grădiniță. Primele melodii pe care le-a îndrăgit și cântat sunt:  „Frumoasă-i vecina noastră” și „Cât îi țara-n lung și-n lat”. 

Daniela spune că i-a fost mereu drag Banatul, deși ea este din Ardeal. Înainte de a cânta cu Formația Rapsodia a avut o colaborare cu Vasile Rus. Deși o perioadă de trei ani a fost nevoită să întrerupă cântatul, aceasta a revenit la pasiunea ei pe care o avea încă de copil. 

„A fost o perioadă în care nu am cântat, decât rar pe la cunoscuți. Fostul meu soț nu a fost de acord și a trebuit să renunț. Nu știu care a fost problema. Voia și el să cânte și poate se simțea frustrat sau nu știu. A trebuit să renunț, în perioada aia am lucrat în agricultură, eu terminând și un liceu de profil. Și acum am livadă de pomi pe care o îngrijesc cu mare drag. După trei ani de pauză am luat iar microfonul în mână și am reînceput să cânt. Piesele le fac eu cu ajutorul colegilor. Încercăm ca tot ce scoatem să fie folclor. Pe perioada de pauză am pierdut un pic din imagine, dar deoarece am cântat mereu cu pasiune, am intrat destul de repede în rândul muzicanților”, spune Daniela Han.  

Interpreta de muzică populară are doi băieți însă niciunul nu îi calcă pe urme. Să ajungă unde este, Danielei i-au trebuit ani de zile. „Am fost autodidactă. Trebuia să vină de la sine, trebuie să ai ritmul, că până la urmă muzica e ritm. Este o meserie vocațională și dacă nu te atrage și nu îți place, nu faci nimic”, a mai declarat Daniela. 

Ultima petrecere la care a participat alături de Formația Rapsodia a fost, duminică seara, la Vladimirescu, la localul Dolce Vita. Alături de ea a cântat și Vlad Șerban iar apoi seara a fost continuată de Lucian Zadic. Informații despre Formația Rapsodia și Daniela Han se pot afla pe pagina de Facebook.  

Adauga comentariu