Şoferii de camioane, cu nervii la pământ. Cântărirea automarfarelor îi ţine în coloană

Şoferii de camioane sunt din nou disperaţi, deoarece sunt nevoiţi să stea la cozi interminabile. Coloane de camioane s-au format, miercuri, la ieşirea din ţară prin cele mai importante puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, astfel că la Nădlac II se aşteaptă cel puţin 180 de minute pentru controlul documentelor.

Tranzitarea este întârziată de cântărirea automarfarelor.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II sunt deschise patru artere de control pentru camioane.

„Timpii de aşteptare se datorează activităţii de cântărire a automarfarelor, desfăşurată de către lucrătorii din cadrul A.C.I. Nădlac II”, informează aplicaţia.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara (structura regională a CNAIR), în subordinea căreia se află Agenţia de Control şi Încasare (ACI) Nădlac II, au declarat, că pe sensul de ieşire din ţară au fost montate, în această vară, două noi cântare destinate traficului greu.

„Chiar dacă se lucrează la flux continuu, numărul mare de autocamioane îngreunează traficul pe ieşirea din ţară. Legislaţia în vigoare obligă la cântărirea TIR-urilor, indiferent de marfa transportată”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Timişoara, Alina Sabou.

Camioanele aşteaptă în coloană pe autostrada pan-europeană, pe o distanţă de câţiva kilometri.

„De două săptămâni este tot la fel datorită noului sistem de cântărire. Este bătaie de joc pentru noi șoferii care așteptam să ieșim din țară”, a declarat Liviu, unul dintre şoferi.

FOTO: arhivă

 

Adauga comentariu