Societăţile CLM sunt pe minus. Gaură de peste două milioane de euro, în cursul anului trecut!

Societăţile deţinute în totalitate sau majoritate de administraţia municipală arădeană sunt pe minus. În cursul anului trecut gaura a fost de peste nouă milioane de lei, adică peste două milioane de euro.

Consiliul Local Municipal este acţionar cu sută la sută sau majoritar la cinci societăţi: Recons, Târguri Oboare Pieţe, CET Hoidrocarburi, Compania de Transport Public şi Gospodărirea Comunală. Trei dintre acestea au înregistrat minusuri, doar două aducând plus, în cursul anului trecut.

Ce mai mare gaură la bugetul municipiului este dată de CET Hidrocarburi! 5,5 milioane de lei este pierderea pe anul 2018! Reprezentanţii societăţii spun că minusurile vin din cauza pierderilor pe reţelele de transport a agentului termic, dar sunt date şi de scumpirea combustibililor şi de debranşările ilegale ale arădenilor de la reţeaua centralizată. Reprezentanţii CET Hiodrocarburi nu pomenesc nimic despre faptul că societatea este căpuşată de membri ai PNL Arad, care iau bani frumoşi din AGA sau CA-ul societăţii. Ar fi nedrept să spunem că doar această societate este „full” de membri de partid sau de apropiaţi ai acestora. Situaţia este identică şi la alte societăţi, însă CET Hidrocarburi are pierderile cele mai mari.

Tot pe minus este şi Compania de Tranport Public, cu 2,9 milioane de lei, în cursul anului trecut. Compania are doi directori, 241 de angajați pe partea de întreținere, 108 vatmani și 105 șoferi, restul de până la 587 fiind personal dispecerizare, vânzare, control, TESA. Pentru salariile lor s-au cheltuit anul trecut aproape 26 de milioane de lei.

Cea de-a treia societate care este pe minus este Recons, societate care administrează ştrandul, parcările şi patinoarul din municipiu. 406.000 de lei este pierderea acestei societăţi subordonată CLM. Recons are o sută de angajați, pentru salariile acestora fiind utilizate 3,8 milioane de lei în cursul lui 2018.

Societăţile care au adus profit sunt TOP SA şi Gospodărirea Comunală. Plusul înregistrat în cursul anului trecut de cele două societăţi este sub 200.000 de euro.  

Adauga comentariu