Societatea de salubrizare Urbana a rămas fără licență! Prefectura Arad ar putea declara stare de urgență în mai multe localități! (VIDEO)

Firma de salubrizare Urbana, cea care se ocupă de colectarea gunoiului menajer în două zone din județul Arad a rămas fără licența ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice). În urmă cu două săptămâni, firma de salubrizare a rămas fără autorizația de mediu Acest lucru va duce automat la rezilierea contractelor pe care societatea GSU (Grup Salubrizare Urbana) le are în județul nostru. Situația este în atenția Prefecturii Arad, instituție care ar putea declara stare de urgență.

GSU a câștigat licitațiile pentru salubrizare în zonele Lipova și Chișineu-Criș. Zeci de localități din aceste arii încearcă să găsească soluții pentru a rezolva problema gunoiului. În unele dintre acestea, cum este cazul Săvârșinului, gunoiul nu a mia fost ridicat de la finele lunii aprilie. Situație este identică și în comuna Zăbrani.

Orașul Lipova este sufocat de gunoaie. Mormane de resturi stau lângă pubelele aflate în fața caselor oamenilor sau pe lângă tomberoanele de la platformele gospodărești.

 

 

În orașul Lipova situația este una alarmantă. Autoritățile de aici spun că de mai bine de o săptămână nu s-a mai ridicat gunoiul, iar în unele zone din oraș, chiar de câteva luni! Chiar dacă ar lua cumva gunoiul și l-ar duce undeva, ar fi caz penal, întrucât primăriile nu au autorizație pentru așa ceva.

Ce spune Prefectura Arad

Prefectura Arad ar putea declara starea de urgență, însă abia după ce comitetele locale pentru situații de urgență adoptă decizii în acest sens.

„Primarii pot convoca comitetul local pentru situații de urgență care să adopte o hotărâre privind măsurile necesare pentru remedierea situației până la semnarea contractului cu un nou operator la nivelul ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad. Hotărârea comitetului local trebuie trimisă la Instituția Prefectului în vederea aprobării în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Primărilor li s-au comunicat acești pași în cadrul mai multor ședințe care au avut loc la Instituția Prefectului pe tema colectării deșeurilor din cele două zone”, spun reprezentanții Prefecturii Arad.  

Adauga comentariu