Situație de urgență în 24 de comune și orașe din județ. Gunoiul nu a fost ridicat de mai bine de o lună!

A fost declarată situație de urgență în 24 de comune și orașe din județul Arad, din cauza gunoiului neridicat, de mai bine de o lună. Firma de salubrizare Grup Salubrizare Urbana nu mai poate plăti către deținatorii deponeului, așa că nu pot să își golească mașinile încărcate cu gunoi.

În urmă cu o lună de zile, societatea Urbana și FCC Environement, deținătoarea deponeului, au ajuns la un plan de reeșalonare a datoriilor. Acesta nu a fost respectat de GSU, astfel că oamenii din zeci de localități stau cu gunoiul neridicat.

Prefectura a fost sesizată de primarii din cele două zone despre situația existentă, astfel că s-a întrunit Comitetul pengtru Situații de Urgență. 

 „În cadrul întâlnirii s-a constatat existenţa unei situaţii de urgenţă la nivelul celor 24 de UAT.-uri, drept urmare CJSU a hotărât următoarele: ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad va dispune măsurile legale, în regim de urgență, pentru asigurarea continuității activității de colectare și transport la staţiile de sortare a deșeurilor din zonele 2 și 5, prin delegarea temporară a serviciului către un operator autorizat, până la desemnarea printr-o procedură de achiziție publică a unui nou operator; ADI-SIGD va informa zilnic Prefectul județului Arad, în calitate de președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență Arad, despre situația existentă la nivelul celor două zone; Direcția de Sănătate Publică a județului Arad, Agenția pentru Protecția Mediului Arad, Garda de Mediu, Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad vor monitoriza permanent și vor informa Prefectul județului Arad despre situația existentă la nivelul zonelor 2 și 5„ spune Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Prefecturii Arad.

Adauga comentariu