Singurul cor din România care va participa la un concurs în Spania este din Arad. Din el fac parte profesori, teologi, poliţişti, funcţionari bancari şi elevi

Sunt profesori, teologi, poliţişti, elevi, funcţionari bancari şi toţi au aceeaşi pasiune şi anume cântatul. Vorbim despre cei care fac parte din Corul Cantarad, singurul din România care va partcipa la un concurs în Spania, unde vor cânta habanere.   

Daniela Măluţan, preşedintele Asociaţiei Culturale Cantrad spune că sunt două coruri, unul Cantarad şi celălalt Grupul Bărbătesc Dominus. Corul este condus de doamna profesor dirijor Magdalena Lodi, iar grupul bărbătesc este condus de Ovidiu Căpitan.

„Zilele acestea organizatorii celei de-a 64-a ediţie a Concursului Internaţional de Habanere şi Polifonii din Torrevieja, Spania au avut o conferinţa unde s-a prezentat programul general oficial şi corurile participante la această ediţie. Corul nostru va participa alături de alte 12 formatii corale din 12 tari (considerand şi ţara organizatoare) în două categorii: Habanere şi Polifonii.  Noi ne-am încris în luna ianuarie la concurs. După patru luni de selecţie şi preselecţie am primit răspuns că suntem acceptaţi. Vom pleca în data de 21 iulie în Spania şi vom concura în 25 iulie, de la ora 23. Totul va fi în direct pe TV Espania. Suntem singurul cor din România care participă. Deplasarea noastră nu ar fi fost posibilă fara ajutorul sponsorilor noştrii: International Alexander Holding, SC Dor-Tin Agro Srl - Vila Dor-Tin, Şcoala de şoferi Custom, Sc Systronics Srl, Corpul Naţional al Polițiștilor, Sc Popovici și Asociatii Srl și  a altor persoane care ne-au sprijinit. Le mulţumim”, a declarat Daniela Măluţan. 

Avanpremieră astăzi, în sala Ferdinand

Vila Dor-Tin unde avem repeţiţa în aer liber l-a găzduit pe invitatul nostru de la Bucureşti, dirijorul Răzvan Rădos al Grupului Vocal Canticum şi dirijor secund al Corului de Copii Radio. El este prezent într-un workshop de interpretare corală alături de formaţia corală Cantarad a asociaţiei noastre. Acest workshop se va încheia cu un concert avanpremiera ce va avea loc miercuri, 18 iulie 2018, de la ora 19:00 în sala Ferdinand a Primariei Municipiului Arad.

 Cei prezenţi vor putea asculta piesele pe care acest cor le va interpreta la Concursul Internaţional de Habanere şi Polifonii. De asemenea, în program vor fi cuprinse şi unele suprize muzicale. Mulţumim Primăriei Municipiului Arad pentru susţinere precum şi sponsorilor şi oamenilor de bine care ne sunt alături şi care se vor mai alătura nouă”, a mai spus Daniela Măluţan. 

Dirijorul Răzvan Rădos  a declarat că se bucură de muzică alături de corul Cantarad. „Întâlnirea cu acest cor a fost prilejuită de un răspuns  pe care l-am primit în urma unui anunţ prin care solicitam să lucrez cu orice cor din România, timp de o săptămână în această vară. Este un proiect personal al meu. Staff-ul ansamblului Cantarad m-a contactat şi mi-a propus să vin la Arad unde avem repetiţi şi pregătiri pentru că acest cor va porni spre Spania.  Acolo ne va reprezenta la un nivel foarte înalt. Corul mi se pare minunat cu atât mai mult cu cât îi văd şi în ipostază de prieteni, la iarbă verde.”, a declarat Răzvan. 

Dirijoarea corului Magdalena Lodi spune că cei pe care îi conduce cântă cu mare plăcere, iar acum înaintea plecării în Spania au zilnic repetiţii: „De obicei facem două repetiţii, dar acum am făcut în fiecare zi. Nici nu aş fi crezut că oamenii rezistă şi că sunt dispuşi să-şi rupă din timpul lor libersă vină. Au şi ei copii mici şi locuri de muncă, însă ne bazăm unii pe alţii şi asta este bine. Domnul dirijor de la Bucureşti a spus că aceste coruri sunt un fel de societăţi perfecte, modele pentru lumea din jur. Pentru că lumea nu ştie de ce facem noi asta, nu are idee. Noi pentru un sfert de oră de cântat muncim luni de zile. Şi repetăm mereu”. 

Adauga comentariu