Sindicaliștii arădeni nu sunt deranjați de noile decizii privind adunările publice. ” Doar cei ce fac proteste spontane sunt afectați”

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că adunările publice care se desfăşoară în pieţe ori pe căile publice, respectiv drumuri publice, parte carosabilă şi trotuar, sau în alte locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat – trebuie declarate.

Liderii sindicatelor arădene consideră că decizia nu îi afectează prea mult, întrucât manifestările acestora de până acum au fost autorizate.

”Nu văd nicio problemă cu această decizie. Noi dacă vrem să facem vreo pichetare anunțăm și obșinem o autorizație din partea autorităților. Am avut pichetări și de fiecare dată am procedat în acest fel. Avem întotdeauna un calendar stabilit, știm din timp astfel că am solicitat Primăriei Arad autorizație”, spune Adrian Salade, liderul sindicatului Prolex din Penitenciarul Arad.

Ilie Don, liderul cartel Alfa Arad, spune că acestă decizie a ÎCCJ este o bătaie de joc.

”În general am cerut autorizații pentru mitinguri. Acestă decizie ne afectează în cazul protestelor spontane și cred că este o bătaie de joc. Nu am fost consultați nu ni s-a cerut părerea. Cel mai mult va fi afectată societatea civilă, nu noi”, declară Ilie Don, președinte cartel Alfa filiala Arad.

Petre Toma, liderul CNSLR Frăția filiala Arad spune că este normal să fie solicitate aprobări. ”În ceea ce ne privește, tot așa a fost și până acum. În anul 2011, primarul Gheorghe Falcă a luat o decizie abuzivă de interzicere a protestelor pe platoul Palatului Adminsitrativ, iar după trei ani, instanța a respins acea hotărâre. Era abuzivă. Tot primarul Falcă a fost cel care știind de anumite proteste, organiza alte evenimente în acel loc și avea motiv să ne respiungă solicitarea. Decizia de acum nu reprezintă o problemă, legea trebuie respectată.  Dreptul oamenilor de a protesta nu pote fi îngrădit dar trebuie respectată legea. Noi, atunci când aveam asemenea manifestări, ceream aprobări, desemnam oameni de ordine, aveam grijă să nu încurcăm circulația ”, spune Petre Toma.

Adauga comentariu