Și-a părăsit orașul natal, apoi a renunțat la job pentru a avea propriul magazin unde promovează artizanii arădeni

A terminat Facultatea de Drept, a lucrat câțiva ani în resurse umane, iar de o perioadă a ales să facă altceva. Ana Maria Covaci (41 de ani) și-a deschis un magazin mai aparte  și promoveaza artizanii locali.

A dorit să facă acest lucru aceste din pasiunea pe care o are de a crea diferite obiecte din diferite materiale.

„Am terminat Facultatea de Drept dar nu am profesat, am lucrat doar în resurse umane, înţial în Timişoara, deoarece eu de acolo sunt, însă viaţa m-a adus în Arad. Aici am lucrat până anul trecut tot în resurse umane. Am renunțat deoarece am vrut să mă dedic produselor handmade. Eu lucrez în quilling – tehnica rulării hârtiei. Se pot face lucruri deosebite cu tehnica asta, tablouri, felicitări, magneţi de frigider, chiar şi bijuterii. De prin anul 2013 am descoperit tehnica asta căutând diverse pe internet. Încet m-am apucat să fac diferite chestii, primele au fost mărţişoarele. Le-am dat la prieteni cadou. Am renuţat prin 2015, dar gândul tot acolo îmi era. Prin anul 2017 am reluat. Făceam acasă şi mai participam pe la târguri şi acolo am primit feedback pozitiv. Am văzut că sunt apreciate produsele, că e ceva nou pentru oameni. Am mai văzut tehnica asta doar pe internet sau la copii pe la şcoală, dar foarte simpluţ”, mărturisește Ana Maria Covaci.

Așa a început să prindă curaj şi a continuat să facă diferite lucruri. Încă  activa în resurse umane și a început să le vândă colegilor, dar și pe la târguri.

Participând la târguri am cunoscut alți artizani şi ne tot gândeam noi că lumea apreciază munca asta, produsele se cumpără, dar e păcat că nu ne găsesc într-un loc, doar la târguri şi acolo rar. Cine vrea să trăiască din activitatea asta şi vrea să o ducă mai departe nu poate doar din târguri. Discutând cu felele ne gândeam că ar fi fain să fie un magazin unde să ne găsească lumea, să fie ca un târg permanent. M-am gîndit să deschid eu. Am luat un spațiu în chirie, am magazinul în regim de consignaţie. Fiecare îşi stabileşte preţul. Așa a luat naștere „Un altfel de magazin”, mai adaugă arădeanca.

Magazinul care se află în Piața Avram Iancu, la numărul 5, este vizitat atât de tineri cât și de către persoanele mai în vârstă. Cele din urmă apreciază mult mai mult produsele deoarece în tinerețe au lucrat manual și au făcut și ei diverse lucruri.  

Prețurile la produsele din magazin diferă în funcție de materialul din care sunt făcute. De exemplu, o felicitare se cumpără cu 13 lei, cele de Crăciun care sunt mai complexe costă 18 lei. Brelocurile croșetate se vând  de la 4 lei sau o lumânare în suport de lemn este 9 lei, dacă este pictat suportul  este 13 lei. Bijuteriile pornesc de la 10 lei, care sunt mai complexe. Cele care se lucrează cu o altă tehnică din pastă polimerică sunt 65 de lei. Mai este tehnica micro macrame, sunt și mărgele de nisip, lemn, dar și bijuterii cu motive tradiţionale românești cusute. Cel mai scum produs din magazin este un goblen, care se vinde cu 2.600 lei.

Se folosesc diverse tehnici și materiale: hârtie, lemn, mărgele de nisip, sârmă zincată, cupru, sfoară, ața cerată, pietre semiprețioase etc. Toate acestea plus o parte din sufletul fiecărui artisan. În magazi se găsesc = cadouri, decorațiuni, accesorii. Toate sunt unicate. De asemenea avem și ateliere de creație. Tot din dragul de a împărtăși și cu alții din munca noastră”, încheie Ana Maria Covaci.

Cei care doresc mai multe informații despre produse pot accesa pagina de Facebook  Un altfel de magazin.

Adauga comentariu