Sfaturi pentru a ne menține sănătoși în vacanța de vară. Modelul Gabriela Panduru ne recomandă ce să mâncăm și ce luăm cu noi la drum

Arădeanca Gabriela Panduru – model fitness, expert care își desfășoară activitatea la New York ne oferă câteva sfaturi importante pentru o vacanță de vară frumoasă.

Vara  este anotimpul preferat al multora dintre noi, iar acum este momentul să ne bucurăm de ea.

Concediile sunt un moment așteptat cu drag de fiecare dintre noi, consideră Gabriela și de aceea, spune ea, este normal să ne  bucuram de ele, să vizitam locuri noi, să încercăm mâncăruri noi, să ne facem prieteni, dar  totuși  să ținem cont și de o dietă sănătoasă.

„Dacă  hotarâm să încercăm mâncăruri noi să ne documentam înainte să vedem dacă sunt potrivite pentru noi, dacă sunteți alergic la anumite ingrediente, dacă mâncarea este proaspătă. Locurile mai aglomerate sunt un semn bun că locul este popular și mâncarea  proaspătă.

Dacă mergeți în excursii zilnice să vizitați  diferite orașe  recomand să aveți la voi mâncare la pachet. În acest fel nu riscați să mânancați infometați primul lucru care vă apare în față,  să folosiți încălțăminte comodă, haine de cotton, o șapcă în cap sau batic. În felul acesta sunteți confortabili și nu riscați să faceți insolație.

Să aveți mereu  o pungă cu migdale sau nuci în poșetă, cutia cu medicamente, în același timp sticla cu apă trebuie să nu lipsească niciodată.

Fii moderat, încearcă să îți faci somnul cel puțin șase ore pe noapte, nu exagera cu comsumul de alcool.  

Fructele și legumele proaspete le recomand cu tărie pentru multele  vitamine pe care le conțin și în același timp sunt bune pentru o dietă sănătoasă pentru zilele însorite de vacanță unde avem nevoie de multă energie. De exemplu, putem consuma: portocale, prune, piersici, salată, morcovi, castaveți, spanac, avocado”.

Pentru cei care iubesc sportul  Gabriela recomandă alergarile, plimbările de dimineață când temperatura este mai scăzută dacă nu aveți sală la dispoziție puteți  face exerciți în camera de hotel. Dacă sunteți la mare puteți înota în zonele supravegheate de salvamari.

Dacă sunteți la plajă folosiți crema protectoare pentru piele și în zilele foarte călduroase folosiți umbrela de plajă. După expunerea la soare vă recomandă să folosiți crema cu aloe vera, să hidratați pielea și să beți multă apă.  

„Cei care nu ajungeți în acest an în vacanță nu fiți triști și încercați să vă bucurați de vară pe plan local, fiecare loc are magia lui dacă știți să o priviți, faceți plajă, faceți plimbări în natură, întâlnițivă cu prietenii la un picnic, bucurați-vă de compania  celor  dragi și nu uitați că locul în care sunteți este destinație de vacanță pentru alț oameni.  O vară frumoasă vă doresc”, încheie Gabriela Panduru.

 

Adauga comentariu