Sentinţele definitive nu o ajută pe Simona să îşi poată lua fetiţa acasă. Bate de luni de zile la porţi închise!

Simona Morcan, mama care încearcă de luni de zile să îşi recupereze fiica luată de tată, deoarece are sentinţe definitive prin care i se încredintează ei copilul, nu reuşeşte. Aceasta bate în zadar la poarta  unde locuieşte acum fetiţa. Nici măcar oamenii legii nu au putut-o ajuta măcar să o vadă, deoarece bunicul micuţei în casa căruia se află nu doreşte să îi deschidă uşa.

„Niciun echipaj de poliţie nu l-a întrebat pe bunic dacă are vreo autoritate asupra fetei. Doar de mine se iau că de ce mă duc aşa des şi îi stresez. Ei deţin fetiţa mea ilegal, tatăl având control judiciar pentru 45 de zile să nu se aproprie de fetiţă şi de mine. Fetiţa stă cu bunicul care are 71 de ani şi este şi bolnav, bunica paternă care este imobilizată la pat de mai bine de 25 de ani şi străbunica care are 87 de ani. Cum se poate lăsa un copil în casă cu aşa persoane învârstă. Plus că am cerut ordin de protecţie sămbătă seara la poliţie. Am depus şi a doua plângere de lipsire de libertare. Eu am Ordonanţa Prezidenţială prin care s-a hotărât domiciliul fetiţei la mine şi am hotărârea de la Curtea de Apel Bucureşti. Oricum tot eu sunt de vină că mă duc zilnic acolo. Micuţa se află într-o stare nu tocmai bună. Înaintea mea a fost la ei mama mea şi bunicul patern a spus că dă semne de răceală că a fost săptămâna trecută la munte. Fetiţa e palidă, mama a văzut-o, eu nu am reuşit deoarece nu mi-a deschis uşa. Sâmbătă a deschis uşa la domnul agent, eu am vrut să intru în curte şi nu m-au lăsat, ambii mă împingeau afară. Ei deţin copilul ilegal la acea adresă. Eu am văzut fetiţa cu executările silite, atât. Nu ştiu ce să mai fac, autorităţile dau vina una pe alta pentru situaţia creată”, a declarat Simona.

Aceasta spune că la sfârsitul lunii martie, bărbatul a luat copilul din Anglia, unde domicilia cu ea şi l-a adus în România, fără ştirea ei. Simona a hotărât atunci să vină în România pentru a-şi lua copilul.

Pe atunci cei doi foşti soţi aveau custodie comună, însă pe numele tatălui exista un ordin de protecţie dat de autorităţile engleze pentru violenţele asupra mamei copilului. Pentru că fetiţa este cetăţean englez, autorităţile din peninsulă activează răpirea internaţională şi solicită ca micuţa să revină în Marea Britanie. Mama a obţinut apoi în România sentinţe definitive, care îi incredintează fetiţa şi nu îi dau dreptul tatălui nici măcar de vizită. Cu toate acestea, nici un executor judecătoresc nu a reuşit să scoată fetiţa din casa unde este acum.

Oana Lăzărescu, avocatul mamei fetiţei declară că vor acţiona autorităţile în judecată: „În cazul de faţă avem o sentința definitivă la Curtea de Apel București într-un dosar având ca obiect răpire internațională de minori, în care tatăl era obligat ca în termen de 7 zile să predea minora mamei ...etc. Evident că nu a respectat nici această sentință, mai mult a continuat să interzică total accesul mamei la minoră (din luna martie 2020), în acest sens reprezentanții DGASPC Arad au constatat alienarea parentală, abuz psihic, emoțional, impunându-se luarea de urgenţă a minorei de lângă tată. Cu toate acestea, executorul judecătoresc, prezent la faţa locului s-a limitat doar la o întreba pe minora de 4 ani dacă dorește să meargă cu mama fără a fi lăsată să interacționeze cu aceasta sau cu reprezentantul DGASPC Arad. Ulterior tatăl minorei a fost reținut pentru 24 ore, apoi a fost plasat sub control judiciar, fiindu-i interzis să se apropie de minoră pentru o perioada de 45 zile. Minora a rămas cu bunicul patern și cu bunica paternă care este imobilizată la pat, cu grave probleme de sănătate și cu toate acestea deși clienta mea cu sentințele judecătorești în mână s-a prezentat să își ia fetița, bunicul patern refuză predarea minorei. În aceste condiții reprezentanții DGASPC Arad și poliția, prezenți de mai multe ori la faţa locului nu au intrat în imobil motivând că nu au cadru legal!!!!! În acest moment există înregistrate mai multe plângeri pentru lipsire de libertate, dispariție (a se înțelege că nici un agent dintre cei prezenți nu a procedat la identificarea minorei din locuință, bunicul patern având 3 nepoate), mamei fiindu-i îngrădit accesul în imobil atât de către bunicul patern cât și de către agenții de poliţie! În acest moment, având în vedere faptul că în mod evident autoritățile sunt depășite de situație, ne gândim să acționăm în judecată IPJ Arad și DGASPC Arad pentru abuz în serviciu și neglijență. Din păcate această neputință a organelor care ar trebui să vegheze la siguranța tuturor cetățenilor va acustica trauma la care sunt supuse minora și mama acesteia. Din păcate nici acum nu am învățat nimic din alte tragedii (a se vedea cazul Caracal) și prin lipsa de implicare a autorităților arădene confirmă faptul că atât nouă cât și copiilor noștri le este știrbită încrederea că trăim intr-un oraș civilizat, că cei plătiți să ne asigure protecția vor și veghea asupra noastră”, a declarat Oana Lăzărescu.

Redacţia Ziar de Arad a încercat să ia legătura şi cu tatăl fetiţei pentru a vedea ce are de declarat în legătură cu acest caz, însă la telefon a răspuns bunicul minorului şi a zis că tatăl este la altă adresă, deoarece este sub control judiciar.  În cazul în care tatăl va dori să vorbească vom reveni cu declaraţii. De asemenea vom reveni cu cu amânunte privind răspunsul autorităţilor.

UPDATE: 

Tatăl fetiţei, ne-a contactat şi a spus să luăm poziţia avocatului care îl reprezintă publicată pe criticarad şi semnată Bogdan Ionescu. Redăm mai jos linkul publicat de avocat: https://criticarad.ro/ilegalitati-flagrante-si-revoltatoare-intr-unul-dintre-cele-mai-controversate-dosare-aflate-pe-rolul-instantelor-aradene/

 

Comentarii

O vecina

21.02.2021 17:41

Acest,, bunic" de 70 de ani nu are nici un document care sa ateste faptul ca minora de 4 ani este in grija lui!!! Autoritatile ce fac!!! S-au imobiluzat ieri sa salveze niste caini, au solicitat chiar și mandat sa intre, iar in cazul acestei fetite nu fac nimic!! Ba mai mult, am fost surprinsa cand aseara echipajul de politie ii reprosa mamei ca iar suna la 112!

Bunica

21.02.2021 18:49

După multe negocieri cu bunicul patern repzentantii DGASPC Arad au reusit sa intre in imobil si sa solicite o ambulanta pentru a consulta fetita, mamei nu i s-a permis accesul in imobil de către bunic. Medicul a solicitat sa duca copilul la spital, mama a semnat ca este de acord, cu toate astea autoritatile nu au reusit sa ia copilul pentru ca bunicul s-a opus.

Ovi

01.03.2021 18:54

Femeia asta si a cautat copiila, toata familia lui individual ACESTA nu a lasat o pe mama sa isi vada copiila!!!

Adauga comentariu