Sentinţă definitivă pentru arădeanul care a infectat intenționat o tânără cu HIV-SIDA

Curtea de Apel Timişoara a respins apelul formulat de bărbatul care a infectat mai multe tinere cu virusul HIV. Astfel, sentinţa prin care acesta a fost condamnat de Tribunalul Arad rămâne definitivă.  

„În baza 354, alin. 1 Cod penal condamnă pe inculpatul R. A. la: - 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit. În baza art. 66, aliniat 1, lit. a), b) interzice inculpatului ca pedeapsă complementară, exercitatrea drpturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și pe o perioadă de 2 ani în condițiile art.68 alin. 1 lit. c) Cod penal...Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în sentința Tribunalului Arad.

De asemenea, bărbatul trebuie să plătescă suma de 2.500 de lei ca daune materiale, 40.000 de euo ca daune morale și 1.300 de lei indemnizație lunară pentru una dintre victime.

Tânărul de 30 de ani a contactat virusul HIV în spital, la naștere, în anul 1989. Băiatul a avut la început o relație cu o fată minoră, aceasta a rămas gravidă și a luat-o de nevastă. Abia după aceea, cea care îi devenise soție a aflat că bărbatul lângă care trăiește este bolnav. Soția sa este și ea seropozitivă. În timp ce era căsătorit cu ea, tânărul a început o relație cu o minoră (17 ani la acea dată) pe care a îmbolnăvit-o. După ce fata a împlinit 18 ani şi se simţea tot mai rău inculpatul a lăsat-o să meargă la medic unde i s-a confirmat diagnosticul. Până la vârsta de 18 ani deşi s-a simţit rău partea vătămată nu a fost lăsată de către inculpat să se prezinte la spital spunând că vor afla părinţii, rudele şi toate cunoştintele şi nu va mai putea beneficia inculpatul de indemnizaţia acordată de stat ca ajutor pentru persoanele seropozitive. 

Una dintre cele două tinere a depus plângere și a deschis acțiune în instanță. Ea a fost reprezentantă de avocata Oana Lăzărescu. „Din cunoştinţele mele această cazuză este o premieră la nivel naţional. Clienta mea deşi nu va mai putea vreodată să ducă o viaţă normală este extrem de bucuroasă că s-a făcut dreptate şi inculpatul va plăti pentru fapta sa”, spune Oana Lăzărescu, avocata victimei.

Bărbatul nu a fost prea încântat că apelul a fost respins şi la ieşirea din sala de judecată a ameninţat-o pe avocata fetei: „Felictări, doamna avocat! Am să îţi arăt eu ţie”.  

 

Comentarii

Anonim

03.07.2020 15:30

Bravo.este ceea ce merita.
Bravo doamnei avocat si sarmanei fete care are de suferit.bine a ca mers mai departe.spera sa putrezesti acolo sa nu mai faci rau la nimeni

Adauga comentariu