Senatorul Ioan Cristina şi deputatul Glad Varga explică de ce liberalii nu îşi votează propriul guvern

Parlamentarii arădeni Ioan Cristina şi Glad Varga susţin varianta alegerilor anticipate şi explică motivul pentru care liberalii îşi vor trânti propriul guvern. La începutul  săptămânii viitoare va avea loc votul de învestire al cabinetului Orban 2, însă PNL va vota împotrivă.

Senatorul Ioan Cristina susține că alegerile anticipate sunt un obiectiv politic major pentru Partidul Național Liberal, drept pentru care parlamentarii partidului se vor prezenta luni la vot, pentru a asigura cvorumul, însă nu vor vota noul cabinet. „PSD are un comportament deplasat. După ce a votat o moțiune de cenzură înfrângând voința majorității românilor care doresc să își aleagă primarii cu majoritatea voturilor exprimate, acum nu se prezintă la vot. Noi vom propune un calendar pentru alegerile anticipate, care să fie făcute în iunie, undeva în proximitatea localelor”, a declarat senatorul.

Deputatul Glad Varga crede, la rândul său, că anticipatele reprezintă singura soluție pentru poziționarea României pe un drum de stabilitate și de siguranță. „PNL vrea să se întoarcă spre români, care prin votul lor pot legitima un nou Parlament. Cei mai mulți parlamentari din actualul Legislativ sunt născuți din pixul lui Liviu Dragnea. Vom aștepta ziua de luni, vom fi prezenți la vot și vom merge mai departe în direcția anticipatelor. Acest lucru nu înseamnă de fapt o decizie politică, ci întoarcerea la popor. Conform sondajelor, majoritatea românilor își doresc anticipate și un Parlament care să nu blocheze activitatea Guvernului”,  afirmă deputatul liberal.

Adauga comentariu