Senatorul Adrian Wiener s-a întors la Judeţean pentru a lupta cu coronavirusul!

Senatorul USR Arad medicul Adrian Wiener a decis să se întoarcă la Spitalul Judeţean Arad pentru a da o mână de ajutor cadrelor medicale care luptă cu coronavirusul. Parlamentarul arădean merită tot respectul nostru pentru gestul făcut.

Acesta lucrează online pentru Parlamentul României, iar de două săptămâni a venit să lupte, din prima linie. Acesta a declarat pentru Antena 3 că plecările cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Arad nu reprezintă un fenomen de masă.  

„Faptul că și-au dat demisia câțiva medici care erau aproape de vârsta de pensionare nu este un fenomen de masă. Cel mai îngrijorător lucru mi se pare faptul că 24 dintre colegi sunt infectați deja și lupta e de abia la început. Au fost câteva stângăcii, ca să le numesc blând așa. Până în 23 martie, a fost o metodologie de testare foarte rigidă. Nu permitea practic testarea pacienților suspecți de COVID-19, astfel încât ei să fie confirmați și cadrele medicale să acționeze în consecință, decât în măsura în care exista contact cu zona roșie sau contact cu un pacient deja confirmat.O altă chestie care cred că a contribuit la accidentele de contaminare din spital: medicii rezidenți din spitale au fost trimiși să facă triajul epidemiologic, evident fiind expuși direct la pacienți care veneau din zona roșie, ulterior ei întorcându-se în spitale”, a spus Adrian Wiener.

Adauga comentariu