Sebastian Bulumac vrea dezbatere cu USR-ul. Metoda prin care încearcă să se impună drept candidat al Alianţei la Primăria Arad

Sebastian Bulumac, fost candidat la Primăria Arad în 2016, vrea o nouă candidatură. Dacă în urmă cu patru ani candida ca independent, susţinut de PSD şi Partidul Mândri că Suntem Arădeni, acum Bulumac vânează candidatura din partea USR-PLUS.

Înregimentat în formaţiunea lui Dacian Cioloş, în urmă cu câteva luni, Sebastian Bulumac speră la o nominalizare din partea Alianţei. Numai că, USR-ul şi-a desemnat candidatul printr-o procedură de alegeri interne, în persoana deputatului Sergiu Vlad. Având în vedere faptul că acesta s-a agitat serios în campania internă a USR, e greu de crezut că îi va ceda locul lui Bulumac.

Mai mult, Bulumac spune că a fost ţinta unor atacuri venite de la USR-işti. Acum, le cere o întâlnire publică în care vrea să clarifice detaliile mai puţin cunoscute, spune el, ale candidaturii din 2016.

„Probabil vă întrebați de ce invitația la dezbatere e adresată în primul rând USR-lui? Pentru că, din luna octombrie când am aderat la PLUS, unii membrii din conducerea USR Arad au început o campanie de defăimare la adresa mea, care a depășit granițele Aradului și a ajuns la Bruxelles, București, grupuri interne naționale ale USR. Am sesizat însă că această campanie este dusă în culise, iar atunci când e facută pe facebook, nu e asumată niciodată de cei care o coordonează. În majoritatea cazurilor postările agresive la adresa mea sunt făcute de membri din județ sau din alte județe, cum s-a întâmplat recent, de oameni care nu mă cunosc și pe care ori nu i-am întâlnit niciodată, ori ne-am cunoscut cu totul superficial. Cum nu am nimic de ascuns și mi-am asumat toate acțiunile, prefer ca aceste discuții să se poarte față în față, cu presa locală prezentă și cu dezbaterea transmisă live pe facebook. Cred că aceste clarificari sunt pentru binele Alianței USR-PLUS, care își propune să facă o altă politică, care să nu aibă nimic în comun cu minciunile și manipularea practicate de mulți din politicienii marilor partide deja consacrate”, scrie Sebastian Bulumac într-o postare pe reţeaua Facebook.

Deocamdată nu s-a decis nimic la nivel central în ceea ce priveşte posibili candidaţi comuni ai Alianţei USR-PLUS, însă e o variantă în care Bulumac speră. Ar fi un pas, nu decisiv, care l-ar putea propulsa în lupta pentru Primăria Arad.

Adauga comentariu