Se întorc la familii doar de sărbători: „Regimul din România ne pune pe butuci”

Românii se întorc în ţară pentru a petrece sărbătorile pascale alături de familie. O parte dintre cei care au intrat, joi, în ţară pe la Vama Nădlac II spun că au venit doar pentru o saptămână, maxim două după care vor pleca înapoi. Ei spun că nu au pentru ce rămâne mai mult, deoarece aici nu au din ce trăi.

„Sunt plecat de aproape 11 ani. Regimul din România ne pune pe butuci. Am încercat şi noi de atâtea ori să facem o afacere, cu legume, cu orice, dar suntem împiedicaţi. Aşa că venim de sărbători acasă din Germania. Mergem să vedem copiii, familia după care plecăm înapoi. Sper să meargă şi ei cu mine într-o zi. Suntem departe şi îmi este dor.  Am făcut un drum lung, au fost probleme. A fost chiar un accident în Ungaria. Am stat trei ore. S-au strâns multe maşini la coadă”, declară unul dintre cei care s-au întors joi acasă.

Au mai intrat în ţară pe la vama amintită români plecaţi la lucru în Spania, Franţa şi Italia.

„Venim din Spania de la serviciu. De patru luni nu am venit acasă.  Apucăm doar de două ori pe an. Avem şanse să ne întoarcem în ţară cu totul, dar nu avem condiţii. Încă vom rămâne în Spania la lucru”, a declarat un alt bărbat.

Poliţiştii de frontieră au declarat că sunt pregătiţi pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei, generat de Sărbătoarea ,,Învierii Domnului”, celebrată de creştinii ortodocși din toată lumea, precum și de Minivacanța de 1Mai.

La nivelul I.T.P.F. Oradea au fost dispuse o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpul de aşteptare.

Având în vedere că în perioada următoare se celebrează Sărbătorile Pascale, urmate de minivacanța de 1 Mai, din experiența anilor anteriori, se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria. În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea va dispune toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora. Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, a declarat subinspector de poliţie  Ionuţ Matei Filip.

 

        

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu