„Scoate căștile” - mesajul pe care liceenii îl văd în fiecare zi când trec strada să între în școală

Trecerile de pietoni din jurul liceelor din Arad au diferite mesaje. Atftel, cei care trec prin zonă pot citi: "Scoate căștile", "Ia-ți copilul de mână" și "Atenție la semafor".

Mesajele au fost puse acolo de către Organizația municipală a TNL Arad.

„Am luat parte, alături de colegii din TNL Arad şi CEL Arad, la acest proiect pentru siguranța în trafic a cetățenilor şi, în special, a elevilor deoarece, în ultima perioadă, pe trecerile de pietoni numărul incidentelor rutiere au crescut. Aceste accidente au cauze diferite: de la folosirea telefonului mobil, atât de către șoferi cât și de către pietoni, până la neacordarea de prioritate de trecere sau neasigurarea la traversare. Aceste mesaje au rolul de a reduce accidentele prin conștientizarea pietonilor asupra riscurilor la care se expun”, a declarat Bogdan Boca.

În perioada următoare, pe lângă zonele marcate acum, respectiv trecerile de pietoni din jurul Colegiul Național "Preparandia Dimitrie Țichindeal", Colegiu Național „Moise Nicoară", Colegiul National "Elena Ghiba-Birta" și Colegiul Economic Arad, se vor marca și trecerile din jurul școlilor și intersecțiilor aglomerate din cartierele municipiului Arad.

Adauga comentariu