Scandal politic pentru situaţia de la Sâmbăteni. DSP a recomandat bisericilor din zonă să suspende activitățile timp de o lună

Scandalul dintre conducerea Consiliului Judeţean şi Primăria Păuliş continuă. Acesta a început în momentul în care în localitatea Sâmbăteni mai multe persoane s-au infectat cu SARS CoV-2. Pentru că fac parte din partide diferite Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad (PNL) şi primarul Ioan Turcin (PSD) nu reuşesc să se înţeleagă. Fiecare dă vina pe celălalt pentru situaţia de faţă.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad ne anunţă că în urma ședinței operative de la Consiliul Județean, de marți după-amiază, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horia Timiș, împreună cu alți specialiști din DSP, s-au deplasat la Păuliș pentru verificarea în teren a situației. Concluzia a fost că: „nici măcar în Primăria Păuliș nu s-au luat toate măsurile corespunzătoare pentru prevenirea bolii. De exemplu, măștile sunt purtate necorespunzător”. De fapt, în majoritatea primărilor din judeţul Arad nu se respectă măsurile, însă directorul DSP vede doar situaţia de la Păuliş.

Pentru prevenirea răspândirii bolii, conducerea Direcției de Sănătate Publică Arad a recomandat bisericilor din comuna Păuliș să suspende activitățile cu caracter religios timp de o lună, iar primarului Ioan Turcin i s-a recomandat ca, prin autoritatea cu care a fost investit în calitate de primar, să convingă pacienții pozitivi să revină în spital. Pe de altă parte, autorităţile din Păuliş susţin că nu au fost informate de la primul caz, ci s-a aşteptat ca localitatea să devină un focar. (Citeşte: Ioan Turcin (primar Păuliș): "Cionca să lase politica deoparte și să rezolve problema COVID-19, din județul Arad").

„Nu deschidem polemici cu Ioan Turcin despre situația Covid-19, pentru că nu înțelege. În calitate de primar, trebuie să își protejeze cetățenii, nu să aștepte tot timpul să vină alții să muncească în locul lui. Faptul că primarul Turcin duce totul spre politic și se lansează într-o serie de acuzații nefondate și unele chiar dezonorante și pentru el, ca primar, nu ajută niciun cetățean. Domnul Turcin trebuie să facă ceea ce i-au indicat specialiștii Direcției de Sănătate Publică și să muncească și el pentru sănătatea localnicilor din comuna Păuliș, așa cum la nivel județean noi muncim, la rândul nostru, pentru fiecare arădean”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Adauga comentariu