„Sătul” să meargă la Timișoara după pleșcăviță și își va deschide propria afacere în Arad

Un arădean, în vârstă de 40 de ani, are un vis care nu a putut fi îndeplinit mai repede din cauza pandemiei. De trei ani acesta se gândește să aibă propria afacere cu pleșcăviță. Voia acest lucru, deoarece o consuma destul de des și era nevoit să meargă până la Timișoara pentru a mânca una pe gustul lui. Pandemia l-a ținut un pic în loc, însă acum totul e pus la punct și de săptămâna viitoare, pe strada Andrei Saguna, Nr. 44 (lângă Euro Instal) se va afla punctul în care va prepara și va vinde pleșcăviță plus câteva preparate din carne. Investiția se ridică la câteva mii de euro.

„Am angajat un bucătar cu experineță care va pregăti preparatele în fața clienților. Vom avea pleșcăviță la 16 lei bucata, ceafă în chiflă la grătar, pipt de pui, hot-dog, dar de acela de pe timpul coplăriei cu țepușă, salată din piept pui. Piptul și ceafa vor costa 15 lei. Sunt pregătite pe rocă vulcanică. Vom avea și distribuție la domiciliu prin Tazz, la prețul de 19 lei”, a declarat Ionel.

Acesta mai declară că își așteaptă clienții începând de luni, iar cei care doresc comenzi pot suna la numărul de telefon: 0748 326 840.

În Arad au fost mai multe locații în care s-a vândut pleșcăviță, însă unele s-au închis. „Sunt cred că trei locații în care se mai vinde, însă nu sunt pe gustul meu”, mai declară Ionel.

Conform site-ului gătesc.ro pleșcăvița este: o mâncare tradițională din bucătăria sârbească, o chiftea mai făloasă, numele venind de la «plejasak», cuvânt ce inseamnă „a aplauda”, pentru că mișcarea prin care se dă forma pleșcăviței este similară aplauzelor. Poate fi servită ca un hamburger, într-o chiflă, pe un pat de ceapă, dar se poate servi și la farfurie, alaăuri de cartofi prăjiți și salată”.

 

Adauga comentariu