Sărbătoare la biserica cu hramul ,,Sfântul Ioan Gură de Aur” din Semlac

Pentru preoţii şi credincioşii Parohiei Semlac duminica întâi după Rusalii (a Tuturor Sfinţilor), a fost o aleasă zi de sărbătoare. Alături de ei a poposit Chiriarhul arădean, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei.

A avut loc slujba de binecuvântare şi sfinţirea lucrărilor exterioare de renovare şi a picturii, după care, Înaltpreasfinţia Sa, înconjurat de un sobor de clerici,  a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul ,,Sfântul Ioan Gură de Aur”. Din sobor au făcut parte şi: Protos. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, Pr. Flavius Petcuţ, protopopul Aradului, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, părinţi de la Mănăstirea Feredeu şi din vecinătate.

La eveniment au participat și Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Letiţia Stoian, primarul comunei, primari din localităţile vecine, maici de la Schitul Tămand, în frunte cu maica stareţă Serafima Ciorba, membrii Consiliului Parohial.

La finalul slujbei, Preotul paroh Ciprian Tripa a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, distincţia de iconom.

 

Adauga comentariu