S-a deschis încă o secţie de poveste. Cetatea Voluntarilor şi arădenii au reuşit din nou

Un nou proiect al Cetăţii Voluntarilor a ajuns la bun sfârşit. Datorită celor care au donat, micuţii care se nasc au de acum condiţii decente. La fel şi mămicile care stau cu ei la alăptat. Anamaria Popa, preşedinta Asociaţiei Cetatea Voluntarilor, alături de cei care au donat au inaugurat, astăzi, Secţia Neonatologie de la maternitate din Arad.  

Au fost nopţi nedormite, zile întregi pe şantier, însă efortul a meritat şi de această dată, deoarece totul este de poveste. La această secţie a contribuit şi Consiliul Judeţean Arad. Ei au finanţat aparatul în care se sterilizează sticluţele şi biberoanele. În ultimii ani Cetatea Voluntarilor a reabilitat cu ajutorul arădenilor etajul şi parterul de la Boli Infecţioase Copii, acum Secţia Neonatologie şi urmează Ambulatoriu Integrat Boli infecţioase – Pediatrie 1 şi lista va continua.

„Am reuşit în trei luni de zile să reabilităm şi să modernizăm la cele mai înalte standarde Secţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă Arad. Asta împreună cu sponsorii noştri şi cu donatorii noştri care au fost alături de noi la fiecare şantier. Suntem la al treilea etaj finalizat în cadrul proiectului „Cu drag pentru viitor” al Cetăţii Voluntarilor şi ne dorim ca în următorii patru ani să finalizăm toate secţiile de copii din oraş unde se doreşte reabilitarea”, a declarat Anamaria Popa.

Astfel, s-a reuşit ca într-un timp relativ scurt să se creeze condiţii decente pentru mii de copii din Arad, care anual trec pe la secţiile amintite.

Secţia Neonatologie de la maternitate din Arad a fost susţinută financiar cel mai mult de compania APTIV.

„Suntem exprem de bucuroşi să fim astăzi aici după un timp atât de scurt de când am început proiectul acesta împreună cu Cetatea Voluntarilor şi în parteneriat cu cei de la Consiliul Judeţean Arad. Vedem că se poate, că oamenii depun efort pentru a face ceva bun pentru comunitate”, a declarat Andreea Meici, manager  companie APTIV.

Deşi pentru personalul secţiei nu a fost uşor cât timp au durat lucrările astăzi toată lumea e bucuroasă de ceea ce a ieşit.

„Au fost momente destul de grele pentru toată lumea, dar în final cu toţi ne bucurăm de această realizare pentru că de ea vor beneficia pacienţii pe care noi îi îngrijim, ei sunt cei care vor avea condiţii decente. Le mulţumim tututoror celor implicaţi”, a afirmat Angelica Filimon, medic şef secţie Neonatologie. Un aport la deschiderea secţiilor a avut şi DSP Arad. La evenimentul, de astăzi, participând şi directorul Constantin Cătană.

Adauga comentariu