S-au găsit “oameni noi” la ”plusereu”

O cheamă Irina Alexe şi a fost cel mai tânar chestor din Politia Română. La doar 35 de ani, această “Avram Iancu” a budoarelor MAI, a devenit general cu o stea.

A primit gradul de chestor din mânuţa lui Vasilică Blaga, Unificatorul Dreptei, sub care a fost scretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne.

Este membră PLUS și a mai fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii în Guvernul Cioloş, la propunerea oficială a lui Dragoş Tudorache. Propunere avansată, după cum se consemnează în interceptările din dosarul în care în portbagajul maşinii lui Blaga se plimbau vreo 900 de mii de euro, la urletele telefonice ale acestuia. Căci, poate nu v-aţi prins, dar madama era (pe atunci) protejata „Buldogului”. Între timp şi-a schimbat “protectorul”.

Pentru cei care aţi uitat, şeful IPJ Bihor a avut un accident de maşină în Braşov. Maşina era a lui Blaga, iar din portbagajul maşinii, în urma accidentului, s-au deversat pe carosabil 900 de mii de euro. Despre care şeful IPJ Bihor a declarat că nu sunt ai lui. Ei bine, au trecut peste 5 ani de atunci şi încă procurorii se mai întreabă două chestii: ai cui erau banii şi ce căuta şeful IPJ Bihor la volanul maşinii lui Vasile Blaga în drum spre Bucureşti, atât de departe de Oradea?

Încă se mai întreabă.

Bun. După ce, în 2016, tehnocraţii lui Cioloş au spălat putina din Ministerul de Interne, a devenit şi cea mai tânără pensionară a sistemului de pile, cunoştinţe şi relaţii din România.

Asta deşi Legea 223 din 2015 privind pensiile din sistemul de siguranţă naţională nu permite ieşire la pensie la această vârstă (42 de ani) decât în caz de invaliditate. Bănuiesc că lipsa de obraz, lipsa bunului simţ şi nesimţirea, s-au considerat invaliditate.

Acum, cu aceeaşi neruşinare, această profitoare a sistemului de pensii și pensionări nesimțite, pensionată la doar 42 de ani cu 13.000 de lei pensie pe lună (banii de atunci, că sigur au mai fost indexaţi între timp), a fost numită secretar de stat la Interne la propunerea USR PLUS. A #rezistacilor care vomitau #schimbare prin piețe.

Au numit din nou în pita banilor publici ”noutatea” acesta “pluseristo-cioloşistă” care câștigă, numai din pensie, cât 15-25 de bunici care au muncit până la 65 de ani ca proștii pentru ca statul mafiot român să-ș facă mendrele cu munca lor. Dan Barna, personal, a forțat revenirea ca secretar de stat a pensionarei care s-a ocupat de organizarea teritorială a “plusereului” sub directa supraveghere a fostului şef al “doi şi-un sfert” Virgil “Vulpea” Ardelean, unchiul multă vreme renegat de către Dacian Cioloş.

Bag seamă că Sălajul a devenit Teleormanul “plusereului” – judeţul de unde se dictează numiri şi destituiri în Alianţa de Guvernare.

Revenind la capra noastră, citez din Caţavencii: “După mandatul din Guvernul Cioloș, doamna Alexe, proaspăt pensionară cu acea frumoasă pensie specială de 13.000 de lei lunar, s-a alăturat României 100 și întemeierii partidului Mişcarea România Împreună.”

Primise, pare-se, sarcină de serviciu. Căci, un alt personaj cu un rol important în cariera Irinucăi (eee, dacă era Irinuca lui Dragnea, ce de urlete indignate se auzeau din piaţă!), potrivit sursei citate, este un alt pensionar de lux din structurile militarizate, generalul de brigadă Dumitru Dumbravă, fostul șef al Direcției Juridice a SRI și fost secretar general al Serviciului, cel care a transformat Justiția “în câmp tactic”, în beneficiul Colduţei.

Securiștii și sectoriștii și-au făcut partid pe seama prostoilor târâţi să sară prin pieţe şi pe străzi după schimbare.

Cum să ai în partid o lipsită de obraz pensionată la 42 de ani cu 13 mii de lei pe lună? Și cum să o reangajezi la stat cu cel puțin încă 25 de mii pe lună!? Mai ales când vomiți corectitudine, că cică tai banii de la ”milogii” care stau cu mâna întinsă la stat. Tai de acolo ca să dai japițelor din partidul tău? Adică n-avem bani pentru școli și spitale, dar avem pentru #misecuvinii partidelor?

Reţineţi că “talentata” asta va mai primi și cel puţin 25.000 de lei pe lună pe lângă pensie.

Realizaţi că ex-secretara Generalului Izmană, Gabriel Oprea, doctor în siguranţă naţională şi decorată de trei ori cu cele mai înalte distincţii, va avea o pensie şi mai frumoasă? Doar pentru că a plimbat întocmai şi la timp tava cu cafele...

Şi, gata!

Adauga comentariu