S-au deschis două dosare penale în cazul familiei Morcan. Mama micuţei bate în continuare pe la uşi închise!

Simona Morcan continuă lupta pentru a-şi lua fetiţa de la părinţii tatălui. În disperare a chemat  şi o ambulanţă pentru a o consulta pe micuţă, deoarece a înţeles că este răcită, însă nu a avut succes nici de această dată. Citeşte şi ( Sentinţele definitive nu o ajută pe Simona să îşi poată lua fetiţa acasă. Bate de luni de zile la porţi închise!)

„Mâine avem ordin de protecţie pentru bunic. Aşteptăm hotărârea domnului judecător. Am fost şi ieri şi astăzi la adresa unde este fetiţa, dar inutil. Ne lovim de aceleaşi uşi închise”, a declarat Simona Morcan.

Pentru că s-a tot dat vina pe poliţişti că nu fac nimic, reprezentanţii IPJ Arad au anunţat care sunt atribuţile lor: „Polițiștii, la solicitarea executorului judecătoresc, sprijină organul de executare și nu se implică direct în activitatea de executare silită. Executorul judecătoresc are posibilitatea să solicite sprijin, în cazurile prevăzute de lege, atât polițiștilor, cât și Jandarmeriei sau altor agenți ai forței publice investiți cu autoritate. Procedura de punere în executare silită a unei sentințe judecătorești civile se efectuează în baza Codului de Procedură Civilă. La Poliția Municipiului Arad, a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a măsurii de încredințare a minorului, precum și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. În ambele cauze, cercetările sunt efectuate sub conducerea și supravegherea procurorilor de caz”.

De asemenea, reprezentanţii DGASPC Arad spun că se respectă legea care este şi că trebuie executată o sentinţă. „Noi ne facem treaba în sensul că asistăm la executare. Adică să supraveghem dacă sunt încălcate drepturile copilului”, a declarat Erika Stark, director al DGASPC Arad.

 

Adauga comentariu