Rușine tuturor jegoșilor moral care ați condus România după 1989! Ați fost doar negustori de sărăcie!

Pentru majoritatea românilor pensia înseamnă sărăcie. Nu și pentru vreo sută și cincizeci de mii de indivizi. Pentru pensia acestora facem un efort anual cuprins între 8 și 10 miliarde de lei. 9000 sunt “civili”: magistrați, diplomați, parlamentari, grefieri, piloți, aleși locali. Restul sunt tot “civili”: de la militari și milițieni, la securiști pe vechi și pe nou. De treizeci de ani dăm pensii speciale până și torționarilor din fostele închisori comuniste. Inclusiv turnătorilor de rang înalt.

Poporul român este în proprietatea acestor “speciali”. Acareturile României sunt considerate de către aceștia ca o moștenire de merit. Și le-au însușit, și gata!

Anul trecut, fondul de pensii a fost de 62,9 miliarde lei. Pentru 5.017.363 de pensionari, minus cei 148.000 care iau caimacul că s-au auto-servit în numele României.

Anul trecut, din bugetul total de 18,1 miliarde de lei al Ministerului Apărării, mai puțin de 3,58 miliarde s-au dus către pensiile speciale. La Ministerul de Interne, din 14,5 miliarde, peste 25%, adică 3,9 miliarde au fost pentru „asistență socială“ – că, la milițieni, așa este denumită pensia specială. La SRI, din totalul cheltuielilor de 2,3 miliarde de lei, nu mai puțin de 623 milioane lei au fost pentru merite deosebite în obținerea unei pensii la 45 de ani. Camera Deputaților a dat 28,5 milioane de lei pentru indemnizațiile speciale ale foștilor parlamentari și ale funcționarilor parlamentari care s-au retras din activitate. La Senat, pentru aceeași destinație s-au cheltuit 12 milioane de lei. Legea a permis ca de pensia specială să beneficieze și șoferii sau femeile de serviciu din Șparlament. Au mai beneficiat de pensii speciale: peste 800 de foști diplomați, circa 1.400 de aviatori, peste 3.300 de avocați și magistrați, peste 1.700 de pensionari din „personalul auxiliar al instanțelor judecătorești“ și peste 500 de angajați ai Curții de Conturi. În total, „civilii“ României primesc, pentru pensiile speciale, de la bugetul de stat, o subvenție de peste 55 de milioane de lei. Iar cele 8,36 miliarde de lei care s-au dat anul trecut pentru traiul sigur al acestor speciali reprezintă costul minim estimat pentru autostrada Pitești-Sibiu.

Să-i mulțumim și lui Emil Boc, premierul care tuna și fulgera împotriva pensiilor speciale și a cumulului pensiei cu un salariu, că nu-i dă una peste ceafă primarului Emil Boc care și-a angajat amicii politici în sinecuri de peste 8-10 mii de lei pe lună. Care amici sunt niște pensionari care beneficiază și de alți 8-10 mii de lei pe lună! Liberalism, frate, pe bani publici!

Așa că: rușine tuturor jegoșilor moral care ați condus România după 1989! Ați fost doar negustori de sărăcie!

Adauga comentariu