Revoltă la spitalul TBC! Mai multe cadre medicale ameninţă cu demisia, după ce nora unui primar PNL a fost numită şefă în Grădişte!

Mai multe cadre medicale de la spitalul TBC din cartierul Grădişte ameninţă că vor demisiona! Motivul: Ana Bot, nora primarului PNL din Şiria, Valentin Bot, şi totodată soţia consilierului primarului Călin Bibarţ, Denis Bot, a fost numită şefă la spitalul Covid din Grădişte.

Cadrele medicale spun că Ana Bot nu are experienţa cerută de lege pentru a ocupa vreun post de conducere şi spun că totul este o mutare politică.

Conform informaţiilor noastre, Ana Bot va fi şefă peste asistentele de al spitalul din Grădişte şi că nu se va apropia de unitatea medicală, motivele sunt lesne de înţeles, ci va coordona, nu ştim ce, dar va coordona, totul de la sediul administrativ al Spitalului Judeţean!

De altfel şi social-democraţii arădeni şi-au exprimat indignarea, prin intermediul unui comunicat de presă. „La PNL Arad nu mai există rușine sau decență ! Unicul criteriu de promovare în funcții publice, în domenii sensibile, îl constituie doar clientelismul politic și obediența față de personajele cheie ale filialei locale. În plină pandemie, liberalii, dispun după bunul lor plac, numirea la conducerea Spitalului TBC a norei primarului din Șiria, pe deasupra și soția consilierului lui Călin Bibarț. CV-ul și experiența profesională sunt irelevante când vine vorba despre foamea clientelei de partid. Astfel a procedat și Gheorghe Falcă, în toate mandatele sale, iar interimarul Bibarț îi calcă pe urme, deși în mai puțin de 24 ore se va jura strâmb că nu are nicio legătură cu numirea acestei doamne cu un profil și parcurs profesional total nepotrivit pentru funcția în sine.

Important pentru ei este doar să acceadă la salarii grase, nu mai are nicio relevanță că o unitate spitalicească de o asemenea importanță precum spitalul TBC încape pe mâna unei amatoare, în plină curbă ascendentă a epidemiei COVID”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Arad.

De altfel, PNL şi-a impus oameni la mai toate nivelurile din Spitalul Judeţean Arad, funcţiile de conducere fiind deţinute în cea mai mare parte de membri sau apropiaţi ai PNL!     

De altfel, Ana Bot are profilul de Facebook plin de poze de partid, chiar şi de la şedinţe ale PNL.

UPDATE. Din informaţiile de ultimă oră pe care le deţinem, Ana Bot a fost angajată, fără a susţine vreun concurs, ca şefă a Dispensarului TBC.  

UPDATE 2. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad au transmis un comunicat în care susţin că Ana Bot nu a fost angajată pe criterii politice, deşi la mijloc nu a fost vorba de vreun concurs.

„Aducem la cunoștința opiniei publice că doamna Ana Bot este numită, pe o perioadă de două luni, asistent medical șef al Dispensarului TBC, care își desfășoară activitatea pe Calea Victoriei, nr. 39-41 și nu asistent medical șef al secțiilor de pneumologie din strada Stephan Ludwig Roth!

Schimbarea asistentului șef din cadrul Dispensarului TBC s-a realizat în urma unei analize, efectuată de către Directorul de Îngriiri al SCJU Arad, în subordinea căruia se află asistenții medicali, analiză care a avut la bază o adresă semnată de majoritatea medicilor și asistenților medicali din cadrul Dispensarului TBC.

Ne aflăm în plină pandemie de COVID-19 la nivelul județului și nu considerăm că este momentul să facem politică sau să numim medici sau asistenți șefi în funcție de partidele din care fac parte. După cum bine știți, în cadrul instituției avem angajați care fac parte din diferite partide însă, la nivelul spitalului preocuparea angajaților trebuie să fie calitatea actului medical și grija față de pacient – indiferent de partidul din care provin!”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean Arad.

Comentarii

asistenta

29.07.2020 19:36

Daca asa se fac numirile in functii de conducere, fara examen, atunci de ce nu se pot face definitivari pe posturile vacante,pt.asistentele,care sunt angajate pe perioada determinata,care au lucrat si inca lucreaza la Covid ? Scuze,"am uitat" ele nu ai socrul si sot in functii de conducere in partid! Ar trebui sa iesim toate in fata spitalului, sa se termine odata cu atata bataie de joc si nesimtire,din partea conducerii spitalului judetean Arad!

Yvette

29.07.2020 21:32

Ce comunicat de retardat a dat Spitalului Judeţean Arad. Dar nu va e rusine ma? Negati ca nu faceti numiri pe criterii politice cand exact asta faceti! Mai, nesimtiti mai sunteti!

Adauga comentariu