Relatări de la UPU Arad: „Trage aer, trage aer este tot ce se aude la această oră”

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, încearcă să facă arădenii să respectate în continuare măsurile pentru a evita infectarea cu SARS-COV-2. Acesta face publice diferite situaţii întâlnite la spital şi nu numai. Astfel, într-o postare pe Facebook vorbeşte despre aglomeraţia de la UPU de serile trecute. De asemenea, spune că nu există suficeint personal care să se ocupe de pacineţi.

„Trage aer, trage aer este tot ce se aude la această oră (2:21) în UPU Arad pe tronsoanele roșii. 38 pacienți pe 11 paturi cam aceasta este realitatea de pe la ora 23...bine că mai sunt paturi peste capacitate..

Am anunțat toate spitalele rând pe rând să NU mai trimită spre Spitalul Județean Arad decât cazurile de maximă urgență, și să fie pregătite să primească și să temporizeze cât se poate local măcar până dimineață cazurile din arealul deservit. De la CNCCI am aflat că  nu sunt locuri in județele din jur, inițial se putea la Timisoara apoi s-au ocupat urgent. Șeful UPU Arad dr.J a venit de acasă să ajute chiar dacă nu era tura dânsului. Am anunțat ambulanța în dispecerat să temporizăm evaluările Covid până dimineață să degrevăm UPU. La fel dacă avem cazuri usoare spre medii am dispus să se poată accesa centrele de permanență cele mai apropiate pentru ca acolo avem medici de familie si avem nevoie ca de aer de fiecare coleg. In județ Spitalul Ineu preia doua cazuri Covid, Spit. Sebis ne oferă 5 paturi noncovid si un pneumolog de gardă, la fel medicul de garda de la unitatea privată Chișineu Criș ne  pune la dispoziție cateva paturi cu oxigen. Spitalul Lipova are de garda un pediatru dar vine in sprijin cu cinci paturi de interne in caz ca este nevoie. Muncipal ATI preia din UPU doua cazuri cu saturație 60% din paturile rezervate urgențelor chirurgicale... colegii au numele scris cu carioca pe combinezoane să poată să fie recunoscuți.. fantome albe care salvează vieți...nu stii cu cine stai de vorbă...la poartă o aparținătoare își caută mama. .. Au mai rămas in triajul din containere doi bărbați și șase femei. Pe tronsonul de febre, cel roșu de la UPU Arad imaginea este fără cuvinte...pe primul pat o colegă de la ATI resuscitează un suflet... restul paturilor sunt ocupate și majoritatea respiră prin mască... imaginea nu are cuvinte dar pentru multi este o zi de muncă..chiar normalitate în ultimul an. Putem să extindem la nesfârșit paturile și ventilatoarele dar nu mai avem personal suficient...cea mai mare problemă este lipsa personalului.... am scris aceste rânduri pentru scepticii Covid și pentru cei care dorm la această oră și se gândesc că dacă nu îi vezi ei nu există...ba există..si Covid si durere si multă epuizare a cadrelor medicale.. doar că la ei este aproape în fiecare zi la fel de un an...este mult de povestit prin ce se trece, nici liniștea nu mai acoperă lipsa cuvintelor... ”, este mesajul directorului.

 

Adauga comentariu