Recomandări de la DSP Arad pentru a preîntâmpina creșterea incidenței cazurilor de COVID 19

Dr. Horea Timiş, directorul DSP Arad, spune că având în vedere contextul epidemiologic la nivelul judeţului Arad şi presiunea exercitată pe Spitalul Clinic Județean Arad, pe secţia UPU  cât și pe sistemul de transport cu ambulanța, instituţia pe care o conduce se adresează populației și face următoarele recomandări pentru a preîntâmpina creșterea incidenței cazurilor de COVID 19 :

1.      Recomandăm cetățenilor judeţului Aradca după ora 15:00, pentru probleme medicaleminore, să se adreseze Centrelor de permanenţă de perazajudeţului , undevor fi consultaţi de către un medic de familie. Recomandăm ca înaintea  prezentăriisă contacteze telefonic Centrul de permanenţă. Lista centrelor de permanență poate fi consultată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a județului Arad  www.dsparad.ro

2.      Orice cetățean care prezină simptomatologie specifică  infecţiei cu coronavirus îi recomandăm  să apeleze de urgenţa medicul de familie în vederea testării  sau  să apeleze 112.

3.      Pacienţii aflaţi în izolare la domiciliu sunt rugaţi să ţină legătura zilnic, prin orice mijloc de comunicare, cu medicul de familie, iar la ceamai mică agravare a simptomatologiei să anunţe telefonic medicul sau să apeleze 112.

4.      Pacienţii cărora medicii de familie le solicită evaluarea prin examinări paraclinice (radiografie/CT pulmonar),  le recomandăm să nu refuze investigaţiile medicale deoarece acestea pot stabili mai corect gradul de afectare şi ajută în stabilirea conduitei terapeutice. Precizăm că evaluarea nu însemnă automat şi internare în spital ci se referă la o procedură privind stabilirea gradului de afectare pulmonară.

 

 

Adauga comentariu