Răspunsul greţos dat de directorul Viorel Agud, când l-am întrebat de amendarea autorităţilor din Pecica: „F...-l Dumnezeu de subiect” şi „mă f... la cap cu prostiile voastre”

Viorel Agud, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, ne-a oferit un răspuns de-a dreptul halucinant atunci când l-am întrebat despre sancţiunile pe care trebuia să le aplice autorităţilor din oraşul arădean Pecica. Aici, a avut loc, la finele săptămânii trecute, Praznicul de Pită Nouă. Cu câteva zile înainte de eveniment, DSVSA a refuzat să dea aviz pentru desfăşurarea evenimentului, din cauza existenţei unui focar de pestă porcină africană în Pecica.

Cu toate acestea, organizatorii, adică Primăria Pecica şi Consiliul Judeţean Arad, au mers mai departe. Nu au ţinut cont de lege.

Conform legii, DSVSA trebuia să amendeze organizatorii, conform declaraţiilor directorului Agud, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

L-am contactat telefonic pe Viorel Agud pentru a ne spune ce măsuri legale s-au luat împotriva organizatorilor. Am vrut să aflăm cine anume a fost amendat, cu ce sumă, etc. Am primit un răspuns care ne-a lăsat „mască”: un tăvălug de înjurături din partea unui director de instituţie. Acest om este plătit din banii noştri şi are obligaţia de a informa asupra acţiunilor instituţiei pe care o conduce. A reacţionat total deplasat...   

„Nu mai deschide un subiect din ăsta sensibil, politic. Acum, aici vă găsiţi şi voi...Eu am aici controale pe cap de la Bucureşti, numai asta nu îmi mai trebuia. I-am interzis, i-am amendat pe agenţii economici (n.r. !?), ce pot să fac mai mult? Nu mai deschide, că l-am înmormântat odată. F...-l Dumnezeu de subiect. Mai bine nu deschideam telefonul. Acum, ce să spun...facem din ţânţar armăsar. Ce câştigaţi cu chestia asta? Eu am alte probleme cu pesta, voi mă f... la cap cu prostiile voastre să deschid un scandal politic. Pentru ce?”, a fost răspunsul virulent al directorului DSVSA, Viorel Agud.

Este de-a dreptul ciudat cum acest director nu îşi face treaba. Cum aplică, sau mai bine spus nu aplică legea. În mod normal, DSVSA a interzis organizatorilor să ţină Praznicul de Pită Nouă de la Pecica din cauza existenţei focarului de pestă porcină africană. Exista riscul de extindere a bolii şi în alte localităţi. Atât organizatorilor, cât şi celor de la DSVSA  „li s-a rupt” de acestă problemă.  

Înţelegem, din ceea ce a spus directorul, lăsând la o parte înjurăturile, că au existat presiuni politice asupra lui pentru a închide ochii. De aceea nu a amendat organizatorii. Nu putea să îi dea amendă primarului din Pecica şi nici şefului CJA, de loc tot din Pecica, Iustin Cionca. Probabil Viorel Agud se sperie de vreo schimbare de putere şi implicit de pierderea scaunului călduţ de la DSVSA.

Adauga comentariu