PSD, nemulţumit de bugetul judeţului. „Avem buget mai mic, dar acum nu mai zice nimeni că se fură banii arădenilor”

Social-democraţii arădeni se arată nemulţumiţi de proiectul bugetului judeţui Arad şi spun că dacă anumite amendamente, ce vizează drumurile comunale şi echitatea împărţirii banilor către primării, nu vor fi acceptate – vor vota împotrivă.

„Avem un nou Guvern, care, nu-i aşa, trebuia să «nu mai fure banii arădenilor», însă vreau să vă spun că avem un buget cu 20% mai mic decât anul trecut. Atunci, liderii PNL Arad urlau din toţi rărunchii că PSD fură banii arădenilor, de data aceasta alocarea către CJA, din partea guvernului PNL, este mai mică. Nu am auzit ca vreun parlamentar PNL arădean să depună vreun amendament pe acest buget, niciun lider liberal nu a luat poziţie faţă de acest fapt, nu mi se pare normal să avem un buget atât de mic. Zeci de mii de cetăţeni, din localităţile conduse de primari PSD, sunt văduviţi. Nu sunt supărat pe cei ce au primit bani, ci pe faptul că unii nu au primit deloc”, spune Marius Sulincean, consilier judeţean PSD.

Acesta a dat exeplele oraşelor Chişineu-Criş, Pâncota, Lipova şi Nădlac, oarşe care au alocare zero!

La rândul lui, consilierul Adrian Butunoi a semnalat lipsa fondurilor pentru drumurile comunale, dar a tras un semnal de alarmă privind banii insuficienţi daţi DGASPC Arad.

„Doresc să semnalez faptul că anul trecut guvernul a alocat fonduri suficiente pentru DGASPC, pe un an întreg, însă actualul guvern nu a reuşit să aloce fonduri decât pengtru funcţionarea pe şase luni a instituţiei. Al doilea fapt pe care doresc să-l subliniez este paradoxul alocărilor între drumurile judeţene şi cele comunale. Domnul Cionca nu a alocat niciun leu la drumuri comunale, toţi merg către cele jujdeţene, ca în anii precedenţi, numai că rezultatele lasă de dorit”, a spus Adrian Butunoi, consilier judeţean PSD.  

Adauga comentariu