Protestul anunțat la simularea Bacalaureatului nu a prins la elevii arădeni. „Poate au dat foaia goală cei care nu au știut să rezolve subiectele ”

Simularea examenului de Bacalaureat vine, anul acesta, cu un apel la boicot. Elevii din clasele a 11-a şi a 12-a îşi testează astăzi cunoştinţele la Limba şi literatura română.

Cu această ocazie, Consiliul Naţional al Elevilor le cere să dea foile goale la simulare, în semn de protest faţă de nenumăratele schimbări din sistemul educaţional.

„Nu poți fi mustrat pentru ceea ce crezi. Nu poți fi mustrat pentru speranța în reforma educațională și, în mod cert, nu poți fi mustrat pentru că îți dorești ca acest sistem să nu se schimbe nefundamentat, de la o zi la alta. Așa că, elevule, dacă te-ai hotărât să te alături protestului nostru și să dai foaia goală la simulările examenelor naționale, te înștiințăm că nimeni nu te poate amenința cu trecerea notei obținute în catalog. Nota îți poate fi trecută în catalog doar la cererea ta sau a părinților tăi, conform OMEN 3185/2019”, este mesajul postat pe Facebook de Consiliului Național al Elevilor.

Un protest similar a fost anunțat și pentru simularea Evaluării Naționale, însă elevii din județul Arad nu s-au raliat acestuia.

La fel s-a întâmplat și astăzi, când peste 6.000 de elevi arădeni au susținut această simulare în cele 41 de centre școlare.

Nicolae Pellegrini, inspectorul general adjunct al IȘJ Arad, spune că elevii arădeni și-au văzut de treabă și au încercat să rezolve subiectele primite. „Nu am fost anunțați că a existat o asemenea atitudine. Din punctual nostrum de vedere lucrurile au decurs normal. Poate au fost elevi care au dat foaia goală, însă pentru că nu au știut să rezolve subiectele”, a declarat Nicolae Pellegrini.

Sursa foto: digi24.ro

Adauga comentariu