Protest la Liceul German, după ce mai mulți elevi au ajuns, din nou, la spital!

Circa 15 părinți ai elevilor de la Liceul German din Arad s-au adunat revoltați, luni seara, în fața școlii, după ce 14 elevi au ajuns la spital luni, la 10 zile de la efectuarea în școală a unei acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

Între timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a trimis, luni seara, echipajul de cercetare chimică, biologică, radiologică si nucleară pentru efectuarea unor noi măsurători.

Cursurile la Liceul German din Arad s-au reluat luni, după ce școala a fost închisă încă de marțea trecută, din cauză că zeci de elevi au ajuns la spital cu iritații la ochi și piele și dureri de cap și abdominale. Timp de aproape o săptămână, școala a fost reigienizată, doar că la reluarea cursurilor elevii din cealaltă clădire a liceului au simțit din nou un miros înțepător și au fost nevoiți să meargă la spital încă din timpul cursurilor. 

Temându-se pentru siguranța copiilor lor, circa 15 părinți s-au adunat luni seara, în fața școlii, cerând explicații.

Luni, la Unitatea de Primire Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au ajuns 18 elevi, dintre care 3 au rămas internați, însă de la începerea problemelor, la spital au ajuns 73 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani.

Dezinsecția în școală a avut loc vineri, 10 ianuarie, în în ultima zi de vacanță.

Controlul Ministerului Sănătății arată că una dintre substanțele folosite este interzisă din aprilie 2019, iar o altă susbstanță ar fi fost folosită în doze de 4 ori mai mari decât ar fi normal.

Poliția Arad, care a stabilit că există o legatură directă între intoxiriile copiilor și acțiunea de dezinfecție, a deschis dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă, Fals și Uz de fals și Trafic de produse sau substanțe toxice.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.

Adauga comentariu