Produse sârbeşti, într-un mare centru comercial din Arad

Produsele sârbeşti au întrat într-un mare centru comercial din Arad. Astfel, arădenii au de unde cumpăra dulciuri sârbeşti, condimente, vinuri, conserve şi multe altele. Pe lângă Arad se vând astfel de produse şi în Oradea şi Timişoara.

Produsele se află în magazinele Remarkt Hypermarket, iar astăzi la Arad a avut loc o ceremonie de promovare la care au participat: directorul General al Remarkt Hypermarket, Gerardo Monzillo, E.S. Stefan Tomasević, Ambasadorul Republicii Serbiala București; Ognean Cristici, deputat în Parlamentul României din partea minorității sârbeși Președinte al Uniunii Sârbilor din România; reprezentanţi ai Consulatului General al Republicii Serbia la Timişoara, reprezentanţii comunităţii sârbeşti din Arad şi autorităţi locale.

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, am răspuns cu bucurie invitației de a participa la un eveniment de promovare a produselor sârbești într-un centru comercial care a demonstrat deja, în ultimii ani, preocupare față de vânzarea produselor de bună calitate.

Știu arădeni care se aprovizionează de aici cu produse din Arad, iar asta înseamnă, până la urmă, un model de normalitate, de cooperare între micul producător local și zona de desfacere. Faptul că se diversifică oferta, incluzând produsele sârbești, eu cred că va fi și în avantajul centrului comercial, și în avantajul consumatorilor.

La nivelul județului Arad suntem înfrățiți cu Provincia Vojvodina și în această calitate am avut de mai multe ori ocazia să văd, chiar în Serbia, produse sârbești de foarte bună calitate, competitive ca preț cu produsele de pe piața Uniunii Europene.

Trăim într-o comunitate în care consider că trebuie să colaborăm, să ne sprijinim reciproc, prin toate mijloacele posibile, pentru că din asta derive cunoașterea reciprocă și respectul reciproc.

Salut, încă o dată, nu doar evenimentul de astăzi, ci gândirea strategică care l-a facilitat, ca parte a unui mecanism mai amplu de cooperare internațională din care avem cu toții de câștigat”, a declarat preşedintele Iustin Cionca.

Subprefectul judeţului Arad, Doru Sinaci, a vorbit despre Alexandru  Mocioni, original din Moscopole: „Unul dintre iluştrii mei consăteni venea din Balconi. Se numea contele Alexandru Mocioni şi venea din Moscopole din neamul lui Daniel Moscopolitul. Şi astăzi produsele din Balcani au devenit tradiţionale în satul Căpâlnaşi”. Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a salutat şi el această iniţiativă.

Toate produsele care se află la raionul special amenajat sunt aduse din Serbia.  

 

Adauga comentariu