Producători din Seleuş, interzişi abuziv să intre în pieţe din Arad şi Timişoara!

Mai mulţi producători din comuna Seleuş sunt revoltaţi de faptul că au fost interzişi în pieţe din Arad şi Timişoara. Această comună arădeană este renumită pentru legume, însă de câteva zile două dintre localităţile ei au fost carantinate de autorităţile centrale, din pricina numărului de cazuri de coronavirus.

Cu toate acestea, producătorii au dreptul, dacă au asupra lor certificatele de producător şi o adeverinţă medicală, să iasă din localitate pentru a-şi vinde legumele. Unii dintre angajaţii unor pieţe din Arad şi Timişoara le-au interzis, în mod abuziv acest drept.

Cristian Branc, primarul comunei Seleuş, spune că îi va ajuta pe legumicultori şi că le va pune avocat la dispoziţie pentru a-şi câştiga dreptatea.  

„Mai mulţi comercianţi din Seleuş și Moroda au întâmpinat serioase probleme atunci când au ajuns la anumite pieţe din Arad sau Timişoara. Oamenii nu au fost lăsaţi să intre pentru a putea să-şi vândă produsele. Avem de-a face cu un abuz din partea angajaţilor pieţelor, iar eu unul nu voi sta cu mâinile în sân. Îi rog pe producătorii din Seleuş și Moroda , care vor să meargă în pieţele din alte localităţi, să treacă pe la sediul Primăriei pentru a primi ordinul șefului Departamentului pentru Situații de urgență în care se specifică faptul că nu pot fi opriţi să îşi valorifice produsele. Dacă totuşi acest lucru se mai repetă, îi rog să ia numele celor care îi opresc să intre în pieţe, iar eu şi cu un avocat ne vom ocupa personal pentru ca oamenilor să li se facă dreptate. Nu îi va costa nimic, eu unul voi face demersurile necesare pentru a le veni în sprijin”, a spus Cristian Branc, primarul comunei Seleuş.

Foto: arhivă

Adauga comentariu